ISU Prahova ne spune de ce a refuzat să coboare din bloc o femeie imobilizată şi bolnavă de cancer

Știri

Daniel Dimache

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă
„Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova

PRECIZARE
Adresată conducerii Redactiei Gazeta de Prahova
„Stimată conducere,
Pentru o corectă informare a cititorilor dumneavoastră, vă rugăm să publicaţi următoarele:
În conformitate cu prevederile articolului nr. 26, alin 2 din Ordinul Ministerului Sănătăţii Publice nr. 2021/2008, este interzisă utilizarea echipajelor de prim ajutor calificat (ambulanţe SMURD) în cazul transporturilor intraspitaliceşti şi intervenţiilor de cod verde (urgenţe medicale care nu necesita intervenţie a echipajelor SMURD).
Cazul nu intră în sfera de competenţă a instituţiei noastre, însă în funcţie de disponibilitatea echipajelor de prim ajutor calificat şi de urgenţe medicale existente la momentul apelului, coroborate cu datele furnizate dispecerului, asigurăm în situaţii punctuale transportul persoanelor supraponderale, de la domiciliu (din locuinţă) la ambulanţa care are competenţe în transportul acestor persoane cu astfel de afecţiuni.
Totodată, vă asigurăm că nu sunt necesare imixtiuni pentru soluţionarea problemele cetăţenilor, instituţia noastră fiind un partener care sprijină necondiţionat persoanele aflate în dificultate.
În concluzie, mizând pe profesionalismul şi seriozitatea ce caracterizează în general Redacţia Gazeta de Prahova şi pe respectul cu care aceasta îşi tratează cititorii, vă rugăm să faceţi publică această precizare.
Cu deosebit respect,
Inspector şef, lt. col. Mihai Drăgan”

Comunicatul din partea ISU Prahova vine la articolul Doina Carmen Băcanu: „ma uitam la pagina de la isu, ce se mai lauda cu ce fac, zic ca salveza vieti, pe mine m-au ingropat!”

RĂSPUNS

Cu aceeaşi deosebită consideraţie transmitem că exact pentru că, în general, avem respect faţă de cititori, trebuie să adăugăm câteva rânduri cu precizările noastre, tocmai pentru că simţim când cineva vrea să ne îmbrobodească sau chiar ne ia de fraieri, pe noi şi implicit pe cititorii noştri. Am fi apreciat o atitudine gen „a fost cineva care a luat o decizie greşită, poate chiar din conducere, de a nu ajuta o femeie grav bolnavă, nedeplasabilă, singură, ca să meargă la analize, lucru pe care îl face doar o dată sau de două ori pe an şi ne vom repara greşeala”. ISU, aşa cum o ştim noi, nu era instituţia scuzelor, a explicaţiilor, ascunderii după deget, ci era instituţia acţiunii, a salvatorilor, a eroilor. Şi a rămas aşa, nu faceţi altceva din ea, adică instituţia exclusiv a amenzilor, a tălmăcirii legilor în defavoarea oamenilor aflaţi în nevoie. Cum să ai în regulament să salvezi animale din situaţii critice, dar pe unii oameni nu?

Mă opresc aici, tocmai pentru că am un respect deosebit pentru oamenii mulţi care lucrează în instituţie, îşi riscă viaţa pentru semenii lor, devin eroi. NU vreau să îi ating pe aceştia nici măcar cu un miligram de cerneală, am un respect uriaş pentru ei şi de aceea mă opresc. Şi mă opresc şi pentru că femeia, ploieşteanca Doina Carmen Băcanu, pe care nu am cunoscut-o personal până acum (putea fi mama oricăruia dintre noi), dar voi trece în curând pe la domnia-sa, şi-a amânat pentru vinerea aceasta analizele şi încă are nevoie de intervenţia ISU, a eroilor, a salvatorilor.

Citeste mai departe

Statistici T5
Inline
Inline