În curând îşi va deschide porţile, spre bucuria copiilor dar şi a părinţilor lor, cea mai nouă şi modernă grădiniţă din Vălenii de Munte. Vorbim despre clădirea care s-a construit pe Bulevardul „Nicolae Iorga”, pe un teren înconjurat de copaci şi verdeaţă, în vecinătatea Spitalului Orăşenesc.
Este o construcţie ridicată de la zero şi edificată cu respectarea celor mai stricte norme europene în domeniu: cu săli mari, bine aerisite, cu sistem modern de încălzire, cu ferestre care oferă un iluminat optim, cu pardoseli, tâmplărie şi dotări de calitate. Este poate cea mai modernă grădiniţă din judeţ, cel puţin la această oră, graţie investiţiilor realizate aici de către Primăria şi Consiliul Local Vălenii de Munte. Este un proiect lansat de către primarul Florin Constantin cel care a iniţiat, de altfel, şi proiectele de extindere a Şcolii Gimnaziale „Gheorghe Pănculescu” (fosta Şcoală 3) şi de extindere a Colegiului Naţional „Nicolae Iorga”, prin transformarea completă a fostului atelier într-un corp de şcoală cu toate dotările necesare (săli de clasă, grupuri sanitare, etc…)
Printr-o hotărâre adoptată de către Consiliul Local Vălenii de Munte la propunerea primarului Florin Constantin, clădirea a primit titulatura de „Gradiniţa cu program prelungit nr.5” – unitate de învăţământ subordonată Grădiniţei cu program normal nr.1,Valenii de Munte. Aici vor studia un număr de 40 de copii, locurile fiind deja ocupate, după depunerea cererilor de către părinţi, dovadă a faptului că nevoia de deschidere a unei noi grădiniţe în Vălenii de Munte era mare şi că proiectul a meritat să fie realizat. La momentul documentării noastre se făceau ultimele retuşuri şi pregătiri pentru ca, în cel mai scurt timp, Grădiniţa cu program prelungit numărul 5 – Vălenii de Munte să-i primească în cele mai bune condiţii pe cei mici.

Aşa l-am cunoscut eu pe Regele Mihai

Era un subiect tabu înainte de ’89. Copil fiind, apoi adolescent, am reuşit să umplu ceva din g

Au trecut 100 de ani. Unde suntem?

Anul acesta sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire. Poate cel mai important eveniment istoric pen

Cine plătește, de fapt, prețul asumării responsabilității, în fotbal? Și la Petrolul, și pe oriunde altundeva

Tot aud de ani de zile, în fotbalul românesc, cu precădere după 1989, despre asumarea responsabi

Nicolae Iorga, victimă a ocupației germane

Imediat după ocuparea județului Prahova de către trupele germane, acestea au trecut la instaurare

Inline
Inline