Joi, 13 septembrie 2012, campionii de la CSU Asesoft Ploieşti nu s-au temut de ghinion şi au apărut în faţa jurnaliştilor aproape de la… vlădică până la opincă – adică de la preşedintele executiv până la ultimul om din staff. A fost o mostră de respect din partea unui club cu adevărat profesionist de a-i scoate în faţă pe toţi componenţii lotului pentru sezonul următor, cu jucători şi  antrenori, plus preşedintele executiv şi delegatul echipei, doar managerul general Alexandru Iacobescu şi finanţatorul Sebastian Ghiţă nesemnând, poate din prea multă discreţie, condica de prezenţă.

Pe post de veritabil „D.J.” a fost cel mai tânăr şef de executiv din baschetul românesc, Ionuţ Georgescu (derapta, la microfon; Foto: Ionuţ Pană), cel care le-a dat cuvântul tuturor de la prezidiu, după un scurt cuvânt al fiecăruia urmând tirul de întrebări, la care baschetbaliştii, români şi străini, au făcut faţă cu brio. Astfel, ei au dovedit inteligenţă şi din punctul de vedere al discursului, nu numai pe teren. Au fost şi glume, au fost spuse şi lucruri serioase – laitomotivul fiind: „Supercupa, Cupa şi campionatul”! Iar ca bonus, „ieşirea din grupele Eurochallenge”.

La întâlnirea care a fost găzduită, sub cele mai bune auspicii, de terasa unui local din apropierea centrului oraşului, a fost de faţă – şi invitată să şi vorbească – una dintre suporterele înfocate ale Asesoftului, fostă campioană mondială de gimanstică şi actuală consilieră pe probleme de sport a primarului Ploieştiului, Iulian Bădescu, Corina Ungureanu (foto stânga). Ea a avut un speech bazat pe unitatea campionilor, scoţând în evidenţă că folosirea repetată a cuvântului familie explică performanţele „alb-albaştrilor”.

Corina_Ungureanu_si_CSU_AsesoftNou-veniţi la CSU Asesoft, sârbul Vukaşin Mandic (foto jos, în stânga) şi americanul Robert Nyakundi (foto jos, în dreapta) şi-au exprimat, în cuvinte mai puţine, respectiv mai multe, satisfacţia de a face parte din clubul CSU Asesoft, yankeul mărturisind că a ajuns deja să cunoască nu numai Ploieştiul, ci şi împrejurimile acestuia, acomodarea fiindu-i mult uşurată de primirea făcută de către coechipierii români. „Veteranii” Cătălin Burlacu şi Virgil Stănescu, mereu alături, ca şi, odată, la echipa naţională, sub panouri, şi în camerele din cantonamente, au vorbit despre un viitor la fel de frumos al ploieştenilor, revenitul pentru a treia oară la Ploieşti, Adrian Tudor, declarând, simpatic ca întodeauna, că „vom face tot ce depinde noi să-i umplem vitrina de trofee fostului căpitan al nostru de la trupa tricoloră”. Asta cuMandic_si_Nyakundi referire la ex-colegul său din campionatul trecut, de la BC Mureş Târgu Mureş, şi actual coechipier la CSU Asesoft. Tot Tudor a mai scos în evidenţă şi o discrepanţă majoră în ceea ce priveşte bugetul marii campioane de handbal Oltchim Râmnicu Vâlcea faţă de cel al liderului actual al Ligii I de fotbal, Pandurii Târgu Jiu, fapt total anormal în opinia lui: „Nu se poate ca fetele să aibă un milion de euro, iar băieţii – nu mai puţin de cinci”!

Echilibrat ca întotdeauna în aprecieri, antrenorul principal Vladimir Arnautovic a recunoscut că are la dispoziţie un lot superior celui din sezonul tecut, aşteptându-se astfel să se îndeplinească toate obiectivele impuse, mai sus-menţionate. „Dado” are încredere în toţi jucătorii săi, banca actuală fiind una lungă, aşa cum se spune în baschet, fapt care îi va permite abordarea meciurilor, din luna noiembrie încolo, când se va combate şi în Eurochallenge, cu mai multe formule de echipă.

Cu acelaşi prilej, preşedintele executiv Ionuţ Georgescu a reamintit că Asesoft va juca în campionat tot în sala de la Brazi, iar în cupele europene – la Târgovişte, sperându-se va revenirea la „Olimpia” să aibă loc măcar imediat după Anul Nou, deşi nu va fi deloc sigur. În schimb, certă este deja gazda de pe 21 septembrie 2012, de la ora 20.00, a Supercupei României, meciul dintre campioni, CSU Asesoft Ploieşti, şi câştigătorii Cupei României, BCM U Piteşti, urmând să se dispute în Sala polivalentă „Rapid”, de lângă arena Valentin Stănescu-Giuleşti, ci nu la „Ioan Kunst-Ghermănescu”, cum  se anticipase. Deci, vinerea viitoare, Burlacu şi coechipierii săi vor evolua din nou cu un trofeu pe masă, pe care îl doresc adjudecat, mai ales că va fi decernat în premieră absolută pentru baschetul masculin românesc.

Aşa l-am cunoscut eu pe Regele Mihai

Era un subiect tabu înainte de ’89. Copil fiind, apoi adolescent, am reuşit să umplu ceva din g

Au trecut 100 de ani. Unde suntem?

Anul acesta sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire. Poate cel mai important eveniment istoric pen

Cine plătește, de fapt, prețul asumării responsabilității, în fotbal? Și la Petrolul, și pe oriunde altundeva

Tot aud de ani de zile, în fotbalul românesc, cu precădere după 1989, despre asumarea responsabi

Nicolae Iorga, victimă a ocupației germane

Imediat după ocuparea județului Prahova de către trupele germane, acestea au trecut la instaurare

Inline
Inline