Guvernul şi-a îndeplinit principalii indicatori macroeconomici propuşi pentru 2011, datele indicând o creştere economică de circa 2% şi un nivel al deficitului bugetar de 4,4% din PIB, a declarat, la începutul şedinţei de Guvern, primul-ministru Emil Boc. „Am reuşit să îndeplinim fără probleme indicatorii propuşi de creştere economică şi deficit bugetar pentru anul 2011. Creşterea economică pentru 2011 va fi aproape de 2%, deci peste ceea ce ne-am propus de 1,5%, iar ţinta de deficit bugetar de 4,4% a fost respectată. (…)

 

Este o dovadă de seriozitate şi credibilitate a Guvernului în contextul european nu foarte optimist, context european încă măcinat de criza datoriilor suverane şi a deficitelor excesive şi de furtunile de pe pieţele financiare”, a afirmat premierul Emil Boc. Primul-ministru a menţionat ca principale priorităţi pentru 2012: păstrarea locurilor de muncă şi a investiţiilor, precum şi creşterea gradului de absorbţie a fondurilor europene, acestea fiind esenţiale pentru “menţinerea ritmului de creştere economică, de 2,1%, prognozat pentru 2012”. “Obiectivul nostru este de a aduce în România 6 miliarde de euro, ceea ce va face ca gradul de absorbţie a fondurilor europene să fie de minim 20% în 2012, cele 6 miliarde de euro contribuind decisiv la susţinerea creşterii economice, în contextul în care, din nefericire, în Uniunea Europeană există chiar şi posibilitatea revenirii în recesiune, în special în zona euro”, a subliniat primul-ministru, precizând că Guvernul va urmări cu atenţie cheltuirea cu eficienţă şi transparenţă a resurselor bugetare pentru investiţii. Un alt obiectiv al Guvernului pentru 2012 este, potrivit premierului, continuarea reformei statului în domeniile: sănătăţii, educaţiei, muncii şi asistenţei sociale, fiscal, precum şi a companiilor de stat. Alte obiective menţionate de premier pentru 2012 sunt continuarea luptei pentru combaterea evaziunii fiscale, susţinerea întreprinderilor mici şi mijlocii şi a mediului de afaceri.
Primul-ministru a solicitat membrilor cabinetului responsabilitate şi continuarea măsurilor în vederea păstrării credibilităţii României pe plan extern. “România nu are altă şansă decât să rămână credibilă, prudentă şi responsabilă. De aceea, vă invit ca, şi în 2012, să nu avem în vedere anul electoral, ci în primul rând interesul României de a rămâne responsabilă, credibilă în plan internaţional”, a precizat primul-ministru.

Aşa l-am cunoscut eu pe Regele Mihai

Era un subiect tabu înainte de ’89. Copil fiind, apoi adolescent, am reuşit să umplu ceva din g

Da, tovarăși, era mai bine „înainte”! Să vă reîmprospătez memoria

Pentru că tot a fost 23 august şi apar pe Facebook tot felul de indivizi care afirmă că  „în

Cine plătește, de fapt, prețul asumării responsabilității, în fotbal? Și la Petrolul, și pe oriunde altundeva

Tot aud de ani de zile, în fotbalul românesc, cu precădere după 1989, despre asumarea responsabi

Nicolae Iorga, victimă a ocupației germane

Imediat după ocuparea județului Prahova de către trupele germane, acestea au trecut la instaurare

Inline
Inline