Procurorii DIICOT Ploiești au prins o rețea specializată în furturi de la bancomate

Știri

Redactia

Procurorii DIICOT Ploiești au reușit să dea de urma mai multor tineri, din Ploiești, București și Satu Mare, care au sustras bani din bancomate folosind „metoda furculiței”. Aceștia confecționaseră un instrument artizanal asemănător cu o furculiță pe care îl amplasau la gura bancomatelor pe unde se eliberau banii. Aceștia foloseau un card valabil, și dădeau comandă de ridicare pe care apoi o anulau. Astfel, suma respectivă rămânea, fizic, blocată în dispozitivul artizanal introdus pe fanta ATM-ului. Acest procedeu permitea retragerea banilor prin forţarea fantei bancomatului, în timp ce titularului cardului folosit nu i se retrăgeau bani din cont.

În doar câteva luni, 15 membrii ai grupului infracțional au dat lovituri la mai multe ATM-uri și au sustras în total 50 de mii de euro.

Oamenii legii au efectuat șapte percheziții domiciliare în Ploiești, București și Satu Mare și au condus la DIICOT, pentru anchetă, mai multe persoane. În timpul cercetărilor s-a stabilit că trei dintre membrii grupării au confecţionat şi deţinut echipamente de skimming destinate copierii datelor de identificare a cardurilor bancare.

Citeste mai departe

Statistici T5
Inline
Inline