Timpul estimat pentru citirea articolului este 109 secunde

Caravana Docuart organizează o proiecție de filme documentare cu intrare liberă vineri, 17 martie, la Centrul Cultural Vălenii de Munte, începând cu ora 17:00.

Evenimentul este dedicat promovării de filme documentare românești în mai multe orașe din țară și se desfășoară pentru al treilea an consecutiv în Vălenii de Munte.  Programul va cuprinde două rockumentare, filme premiate la festivalul de documentar românesc București Docuart Fest 2016. De la 17:15, spectatorii sunt invitați să urmărească filmul 100 de Movile (R. Max Ciorbă), care spune povestea unui elvețian care își croiește drum prin Republica Moldova și România pentru a vizita câțiva muzicieni care păstrează folclorul ca element cheie al muzicii lor, de la jazz la hip hop.

 

De la 18:15 urmează să fie proiectat filmul câștigător al marelui premiu Docuart Fest, producția Imagini din vis, în regia lui Sorin Luca. Protagonistul documentarului este Rodion Roșca Ladislau, pionerul muzicii electronice în România din anii ’70, persecutat de partidul comunist, care astăzi trăiește la țară, tot după propriile sale legi.

 

„Ne întoarcem la Vălenii de Munte cu ajutorul celor de la Curba de Cultură, cărora le mulțumim pentru sprijin. Ne bucurăm întotdeauna când putem aduce filme documentare oamenilor care răspund pozitiv, aici referindu-ne la experiența anului precedent. Creștem împreună apetitul pentru un gen cinematografic important pe care noi încercăm să-l aducem mai des în atenție”, spune Daniela Apostol, președinte Docuart.

 

Caravana Docuart are ca scop promovarea și popularizarea documentarului românesc în zone în care consumul cinematografic nu este încurajat. Totodată, evenimentul organizat de asociația Docuart își dorește să arate publicului farmecul unor povești reale și documentate îndelung.

Intrarea este liberă în limita locurilor.

Următoarea oprire a caravanei este la Târgu Jiu.

Proiectul este organizat de asociația culturală pentru film documentar românesc Docuart și reprezintă o extensie a festivalului de film București Docuart Fest.

Caravana Docuart este co-finanțată de Centrul Național al Cinematografiei (CNC) și Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

M-am săturat până peste cap de manelişti!

Timpul estimat pentru citirea articolului este 196 secunde Florin Salam este un artist care apare î

1 Mai, mârlanii şi seminţele

Timpul estimat pentru citirea articolului este 147 secunde Am ieşit ieri cu familia în poate singu

Petrolul ’52 câștigă, fără adversar, cel mai important „meci”. Dar cu ce preţ!

Timpul estimat pentru citirea articolului este 187 secunde Gata, se ştie deja că singura participa

Ploieștenii în marea epopee națională a întregirii neamului

Timpul estimat pentru citirea articolului este 753 secunde După cum este bine cunoscut, România in

Inline
Inline