Promenada inimilor, la Ploieşti

Life

Redactia

Cluburile Rotary împreună cu Fundaţia Română a Inimii şi Societatea Romana de Cardiologie, lansează duminică 29 septembrie, programul „Promenada Inimilor”, proiect de amenajare a unui traseu accesibil, cu lungimea de 20 km, în oraşul Ploiesti.

Obiectivul programului „ Promenada Inimilor” este acela de a încuraja persoanele de toate vârstele să facă mișcare, ca parte importanta a preventiei cardiovasculare.

“La fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Şapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare. Toate aceste boli pot fi prevenite, iar mişcarea zilnică este elementul central al optimizării modului nostru de viaţă. Noi ne-am pus inima la treabă. Tu ce faci?” spune Prof. Dr. Dan Gaiţă- Preşedintele Fundaţiei Române a Inimii

Pentru prima dată, Fundaţia Română a Inimii în parteneriat cu Clubul Rotary organizează „Ziua Mondială a Inimii” în 25 de oraşe din România (în parteneriat cu Republica Moldova).

                                                                    

Miscarea rotariana din Ploiesti se implica constant in schimbarea in bine a comunitatii locale, polarizând personalităţi remarcabile şi liderii societăţii în jurul ideilor de promovare a valorilor, de rezolvare a problemelor sociale cu responsabilitate, prin implicarea societăţii civile alături de autorităţi.

Cum starea de sănătate a oamenilor este una din preocupările noastre, duminică, 29 septembrie organizam în oraşul nostru o serie de evenimente menite să educe cetăţenii să prevină afecţiunile cardio vasculare, să îi încurajeze să facă mişcare şi să adopte un stil de viaţă sănătos.

Citeste mai departe

Statistici T5
Inline
Inline