PSD Ploiești ne informează că deputatul Andrei Sava a depus un proiect pentru modificarea legii votului uninominal. Ceea ce se doreşte este ca însemnele electorale comunicate Biroului Electoral Central de către alianţele politice care susţin campania unui candidat să conţină semnele electorale ale fiecărui partid sau formaţiune politică ce intră în componenţa respectivei alianţe politice ori electorale. De asemenea, se doreşte ca orice material, tipărit sau audio-video, să conţină în mod obligatoriu sigla partidului sau a formaţiunii politice ori electorale din partea căreia se candidează.

Conform deputatului Andrei Sava, unul dintre iniţiatorii proiectului în Parlament, rezultatul scontat este o mai mare transparenţă la nivelul procesului electoral. Multe persoane, în special în mediul rural, votează încă în funcţie de sigle şi semne, aşa cum reporterii aflaţi în teritoriu au arătat la alegerile din 10 iunie. Acesta este şi unul dintre motivele pentru care PDL a acceptat schimbarea culorilor tradiţionale în multe dintre judeţele ţării, cât şi implicarea partidului, alături de UNPR, PNŢCD sau diverse formaţiuni locale, în alianţe cu nume nemaiauzite de unii, menite a se opune cu mai mare succes USL-ului.

Proiectul a fost depus ieri, 26 iunie, în Parlamentul României, aşteptându-se punerea în dezbatere şi votarea acestuia în perioada următoare.

De fapt, ce dorește dl Sava prin acest proiect? Să nu-i mai lase pe pedeliști să se promoveze camuflați în diverse culori și în forme care să-i depărteze de imaginea partidului, ci să-i ștampileze cu sigla și culoarea portocalie definitiv și irevocabil. Deputatul de Ploiești cu doar câteva luni în urmă a părăsit PD-L, partid pe listele căruia s-a ales acum patru ani și de care odată lepădat vrea să-l arate electoratului cu un gest de tipul ”eu, Andrei Sava, nici usturoi n-am mâncat, nici gura nu-mi miroase”.


Aşa l-am cunoscut eu pe Regele Mihai

Era un subiect tabu înainte de ’89. Copil fiind, apoi adolescent, am reuşit să umplu ceva din g

Au trecut 100 de ani. Unde suntem?

Anul acesta sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire. Poate cel mai important eveniment istoric pen

Cine plătește, de fapt, prețul asumării responsabilității, în fotbal? Și la Petrolul, și pe oriunde altundeva

Tot aud de ani de zile, în fotbalul românesc, cu precădere după 1989, despre asumarea responsabi

Nicolae Iorga, victimă a ocupației germane

Imediat după ocuparea județului Prahova de către trupele germane, acestea au trecut la instaurare

Inline
Inline