Jurnalistul Silviu Mânăstire a realizat, pentru Realitatea TV, o amplă analiză a ceea ce a însemnat războiul politic dintre Andrei Volosevici şi Iulian Bădescu şi ce efecte a avut acesta asupra municipiului Ploieşti. Iată ce scrie jurnalistul Realitatea TV:

„Timp de 500 de ani românii din Vechiul Regat au învăţat că atunci când năvăleau popoarele migratoare cel mai înţelept lucru este să arzi şi să pârjoleşti totul în cale, apoi să fugi. Mai târziu, domnitorii Ţării Româneşti ardeau holdele, otrăveau fântânile şi fugeau din calea armatelor otomane. Motivul era unul pragmatic: o ţară distrusă nu poate fi condusă şi administrată. 

Vom lua un caz particular din zilele noastre pentru a demostra această teorie milenară- care se înrudeşte cu tradiţionalul proverb al caprei vecinului- în loc ca politicianul roman să fie interesat să-şi facă bine treaba atât timp cât este la putere el se gândeşte cum să-l saboteze pe care care va veni în locul sau. 

În judeţul Prahova se luptă de 16 ani două mari tabere politice: cea democrată condusă în ultimii ani de Roberta Anastase, fiica unui influent personaj local şi cea condusă de Mircea Cosma preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, un adevărat dinozaur politic în viaţă, lider al PSD-ului local, apropiat al puşcăriaşului Adrian Nastase. Cosma este părintele politic al noului băiat- minute al PSD, deputatul Sebastian Ghiţă, patronul postului oficial de televiziune al social- democraţilor. Ghiţă este un băiat sincer şi de comitet, asumându-şi cât se poate de limpede rolul de propagandist al partidului condus de prietenul sau intim, Victor Ponta”.Citeste mai mult pe realitatea.net

 

 

Aşa l-am cunoscut eu pe Regele Mihai

Era un subiect tabu înainte de ’89. Copil fiind, apoi adolescent, am reuşit să umplu ceva din g

Au trecut 100 de ani. Unde suntem?

Anul acesta sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire. Poate cel mai important eveniment istoric pen

Cine plătește, de fapt, prețul asumării responsabilității, în fotbal? Și la Petrolul, și pe oriunde altundeva

Tot aud de ani de zile, în fotbalul românesc, cu precădere după 1989, despre asumarea responsabi

Nicolae Iorga, victimă a ocupației germane

Imediat după ocuparea județului Prahova de către trupele germane, acestea au trecut la instaurare

Inline
Inline