Timpul estimat pentru citirea articolului este 88 secunde

La data de 30 iunie, în intervalul 12 – 15, la nivelul Secţiei Rurale nr. 3 Blejoi – în comuna Bărcăneşti, a fost organizată o razie pentru combaterea actelor de comerț neautorizat, la care au participat efective de ordine publică, de poliție rutieră, lucrători ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, jandarmi şi reprezentanți ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor.

De asemenea, s-a urmărit și prevenirea actelor de tulburare a ordinii şi liniştii publice produse pe fondul consumului abuziv de alcool în localurile publice, verificarea modului de respectare de către unitățile comerciale a prevederilor Legii nr.333/2003 şi ale H.G. nr 301/2012, precum şi disciplinarea participanților la trafic.

Au fost verificate 10 societăți comerciale, controlate 51 de autovehicule, iar pentru abaterile constatate au fost aplicate 36 de sancțiuni contravenționale, în valoare de  35.110 lei. Totodată, au fost confiscate 90 kg carne, precum și legume și fructe, de 1.368 lei. 

Exemple :

În urma controlului efectuat la un minimarket, din comuna Bărcăneşti, s-a constatat că nu fusese declarat adaosul comercial la ANAF şi nu a fost identificată dovada de adaos comercial, fiind aplicată o amendă de 20000 lei, conform art1 lit f din Legea nr.12/1990.

De asemenea, polițiștii au constatat lipsa întocmirii analizei de risc la unitatea comercială respectivă, motiv pentru care s-a aplicat o amendă şi la HG 301/2012, în valoare de 5000 lei, iar pentru neprezentarea documentelor de instalare a sistemelor de alarmare antiefracţie şi supraveghere video, conducătorul societăţii a fost invitat la sediul secţiei, în vederea continuării verificării legalităţii acestora.

Totodată, lucrătorii din cadrul Comisariatului Judeţean de Protecţie a Consumatorului au procedat la ridicarea în vederea distrugerii a 90 Kg de carne în valoare de 900 lei

M-am săturat până peste cap de manelişti!

Timpul estimat pentru citirea articolului este 196 secunde Florin Salam este un artist care apare î

Da, tovarăși, era mai bine „înainte”! Să vă reîmprospătez memoria

Timpul estimat pentru citirea articolului este 143 secunde Pentru că tot a fost 23 august şi apar

Uite Vagner, nu (mai) e Vagner!

Timpul estimat pentru citirea articolului este 218 secunde FC Petrolul Facebook Official a oferit in

Nicolae Iorga, victimă a ocupației germane

Timpul estimat pentru citirea articolului este 267 secunde Imediat după ocuparea județului Prahova

Inline
Inline