Reacţia ministrului Sănătăţii după ce medicii de familie au anunţat că nu mai dau trimiteri şi reţete compensate

Național

Redactia

Conform datelor furnizate de Casa Națională de Sănătate, la nivel național, peste 60% din medicii de familie au semnat actul adițional de prelungire a contractului cu casele de asigurări, în baza căruia acordă servicii medicale în sistemul public de asigurări de sănătate. În București, numărul medicilor de familie care au semnat actele adiționale de prelungire a contractelor cu CASMB este de peste 90%.

Ministrul Sănătății a avut numeroase întâlniri cu reprezentanții medicilor de familie și a mediat negocierile acestora cu CNAS, pentru ca pacienții să nu fie afectați.

„Le cer scuze pacienților și consider total neprofesionistă decizia medicilor de familie de a folosi boala și suferința acestor oameni în negocieri care, de fapt, au pornit de la discuții constructive despre debirocratizarea actului medical, în beneficiul pacienților și a cadrelor medicale, după care s-a ajuns la revendicări de ordin financiar. Mă bucur, totuși, că o mare parte dintre medicii de familie au înțeles dorința noastră de a găsi soluții și măsuri pentru rezolvarea acestui blocaj. În această perioadă pacienții pot beneficia de servicii medicale în cadrul cabinetelor medicale care au semnat contracte cu casele de asigurări de sănătate, în cadrul centrelor de permanență și în cel al serviciilor de urgență”, a declarat ministrul Sănătății, Florian BODOG.

În urma întâlnirilor pe care conducerea Ministerului Sănătății le-a avut cu medicii de familie, au fost identificate o serie de măsuri menite sa ducă la debirocratizarea actului medical și au și fost rezolvate. Reprezentanții medicilor de familie au fost informați despre faptul că se lucrează la un proiect de Ordonanță ce urmează să fie înaintat Guvernului spre adoptare în luna ianuarie a anului 2018. Ministrul Sănătății a solicitat conducerii CNAS ca propunerile de modificări legislative necesare procesului de debirocratizare care urmează sa fie introduse în Ordonanța de Urgență sa fie prezentate pana la data de 10 ianuarie 2018.

Citeste mai departe

Statistici T5
Inline
Inline