Recomandarea Gazeta: „Norpi şi darul de Crăciun”

Fără categorie

Daniel Dimache

“Norpi şi darul de Crăciun” este o carte pentru copii şi, în aceeaşi măsură, pentru părinţi. Aduce în discuţie tema cunoscută a copilului care nu primeşte suficientă atenţie de la părinţi, aceştia din urmă fiind prinşi în viaţa cotidiană urbană. Astfel, copilul îşi creează lumea lui magică, unde se poate refugia şi unde jocul este la el acasă.

Autorul, tânărul şi talentatul Andrei Dumitraşcu, a imaginat această temă formând o lume imaginară, ce are în centrul ei un pui de pinguin (Norpi, personajul principal), un pui de urs polar (Drurs) şi un peştişor (Plătică). Cei trei pleacă într-o călătorie către Oraşul Oamenilor, pentru a aduce un zâmbet pe chipul oamenilor mici. Căci Norpi auzise de la tatăl său că acesta specie, de oameni mici, sunt trişti. Norpi reuşeşte, în final, să aducă zâmbetul pe chipul puiului de om, Nea.

Peripeţiile savuroase şi pline de învăţăminte pentru cei mici, dar şi pentru cei mari, sunt povestite în cuvinte simple şi frumoase în paginile cărţii şi zugrăvite cu ilustraţia excelentă a Ioanei Ştirbu, un cadou ideal pentru ca Moşul să-l aşeze cu fundiţă sub bradul de Crăciun. Simplu de procurat, la doar un click distanţă, pentru că Moş Crăciun este şi el adaptat zilelor noastre şi epocii informaţionale a internetului, cartea putând să fie comandată direct la linkul norpi.breslo.ro şi primită, de la Polul Nord, iute ca vântul prin curieratul ultrarapid cu mulţi… reni putere.

Citeste mai departe

Statistici T5
Inline
Inline