Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti – Serviciul Antidrog, sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploieşti, au documentat în perioada aprilie – octombrie 2012, activitatea unei grupări infracţionale formată din 10 persoane, ce acţiona pe Valea Prahovei, în special pe raza municipiului Câmpina, implicată în traficul cu substanţe psihoactive, cunoscute cu denumirea de “etnobotanice”, şi consumul de droguri de risc, respectiv cannabis.
Cu ocazia activităţilor investigative efectuate, s-a stabilit că membrii grupării se aprovizionau cu substanţele ilicite de la dealeri din Constanţa şi Bucureşti, existând o adevărată reţea de distribuţie a acestora către numeroşi consumatori din Câmpina, Poiana Câmpina, Breaza, Băicoi, Măgureni, Scorţeni, o parte fiind minori.
În general, substanţele ilicite erau comercializate în pliculeţe purtând diverse incripţii, la preţuri cuprinse între 20 – 30 lei.
Pentru tragerea la răspundere penală a celor implicaţi, a fost efectuată o acţiune în judeţele Prahova şi Constanţa, fiind efectuate 4 percheziţii domiciliare şi conduse la parchet pentru audieri peste 30 de persoane.
Cu ocazia percheziţiilor domiciliare au fost găsite şi ridicate aprox. 1 kg de substanţe psihoactive, circa 4 grame cannabis, ambalaje de substanţe psihoactive, instrumente pentru porţionarea şi ambalarea acestora, cântare electronice etc.
La finalizarea cercetărilor, procurorul de caz a dispus trimiterea în judecată a unui număr de 10 persoane, din care 6 aflate în stare de arest preventiv.
Pentru faptele săvârşite, suspecţii riscă o pedeapsă de până la 8 ani închisoare.

Aşa l-am cunoscut eu pe Regele Mihai

Era un subiect tabu înainte de ’89. Copil fiind, apoi adolescent, am reuşit să umplu ceva din g

Au trecut 100 de ani. Unde suntem?

Anul acesta sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire. Poate cel mai important eveniment istoric pen

Cine plătește, de fapt, prețul asumării responsabilității, în fotbal? Și la Petrolul, și pe oriunde altundeva

Tot aud de ani de zile, în fotbalul românesc, cu precădere după 1989, despre asumarea responsabi

Nicolae Iorga, victimă a ocupației germane

Imediat după ocuparea județului Prahova de către trupele germane, acestea au trecut la instaurare

Inline
Inline