Ziua de 15 ianuarie 2013 a fost una aglomerată la SC FC Petrolul. Ajunşi în noaptea de luni spre marţi pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă de la Otopeni, brazilienii Renan da Silva (foto, în stânga; www.fcpetrolul.ro) şi Romario Santos Pires (foto, în dreapta) au semnat contracte întinse pe doi ani şi jumătate cu echipa „lupilor”, pozându-se apoi pe terenul acoperit de zăpadă al arenei Ilie Oană, alături de managerul sportiv Marius Nicolae (foto, în mijloc), cu tricourile galben şi albastru în mâini. Cel căruia i se zice Mario, fiind un vorbitor fluent al limbii italiene, în calitate de ex-translator la FC Argeş Piteşti – în oraşul în care îşi are domiciliul stabil – al fostului mare internaţional Giancarlo Giannini, pe vremea când acesta din urmă era antrenor al „alb-violeţilor”, a dat, cu acest prilej o declaraţie pentru siteul clubului găzarilor. El a spus astfel că “eram în contact de mai mult timp cu ambii jucători brazilieni, astfel încât nu s-a pus problema ca pe vreunul dintre ei să-l fi deturnat din drumul spre un alt club, aşa cum s-a speculat prin presă. Ne bucurăm să-i avem aici şi suntem convinşi că ne vor ajuta să ne îndeplinim obiectivele”. Romario va împlini mâine, în ziua reluării pregătirilor, vârsta de 24 de ani, iar Renan – pe 27 ianuarie, tot atâţia. Amândoi s-au născut la Rio de Janiero şi au în CV câte un club celebru din Brazilia, mijlocaşul defensiv – pe Botafogo, iar cel de bandă stângă, pe Flamengo. Totodată au şi experienţa a şase luni de prezenţă în primul eşalon autohton, Romario Santos Pires cu prezenţe în toate cele 19 partide din tur, în 12 fiind integralist, la Gloria Bistriţa, iar Renan – cu mai puţine apariţii la Rapid, dar cu o triplă în Cupa României-Timişoreana, motivul nefolosirii lui dese ţinând însă de alte motive decât cele pur fotbalistice.

Tot marţi s-au parafat şi actele vizând despărţirile oficiale de către fostul căpitan Daniel Opriţa şi de Sebastian Cojocnean. Dacă despre cel din urmă se ştia, încă de dinainte de Anul Nou, că nu va mai fi păstrat la Petrolul, alegând se pare să treacă la FC Maramureş Baia Mare, în Seria a II-a a ligii secunde, despre primul se lăsase a se înţelege că urma să continue la echipă, în cazul în care nu şi-ar fi găsit o echipă cel puţin la aceiaşi parametri financiari ca la Ploieşti. Întreruperile de contracte ale lui Opriţa şi Cojocnean, scrie siteul clubului, www.fcpetrolul.ro, s-au făcut de comun acord.

„Lupii” îşi vor relua pregătirile miercuri, 16 ianuarie, prezentându-se la stadion la ora 9.00 şi plecând apoi spre complexul olimpic de la Izvorani, acolo unde vor avea primul antrenament al anului, unul deschis fanilor găzarilor şi reprezentanţilor mass-media. După săptămâna de reacomodare la efort şi exerciţiile exclusiv fizice, specifice acestei perioade, petroliştii vor pleca în primul cantonament de meciuri-test la Lara, în Antalya, iar după o pauză de trei zile, se vor îndrepta spre Belek. A apărut între timp un nou adversar, slovacii de la MFK Kosice.

M-am săturat până peste cap de manelişti!

Florin Salam este un artist care apare în topul căutărilor Google înaintea tuturor Florinilor ce

Da, tovarăși, era mai bine „înainte”! Să vă reîmprospătez memoria

Pentru că tot a fost 23 august şi apar pe Facebook tot felul de indivizi care afirmă că  „în

Revenirea lui Contra. La Ploiești, pe arena Ilie Oană, ca selecționer al României. Cu un succes la debut!

Pe 11 martie 2014, Cosmin Contra o părăsea defintitiv pe SC FC Petrolul Ploiești, pentru a semna

Nicolae Iorga, victimă a ocupației germane

Imediat după ocuparea județului Prahova de către trupele germane, acestea au trecut la instaurare

Inline
Inline