Deputatul Roberta Anastase a atras atenția din nou Ministerului Mediului asupra pericolului pe care îl reprezintă poluarea pentru sănătatea și calitatea vieții locuitorilor municipiului Ploiești. Doamna deputat i-a solicitat noului ministru al Mediului, ploieșteanca Grațiela Gavrilescu – aflată la al doilea mandat în fruntea ministerului, să ia toate măsurile care se impun pentru ca instituția să nu mai ignore această problemă.

”Mi-aș fi dorit, sincer vă spun, să nu fie nevoie să vin astăzi, în fața dumneavoastră, pentru a face apel la doamna ministru Grațiela Gavrilescu să își facă treaba. Și asta dintr-o rațiune relativ simplă: doamna ministru este ploieșteancă, locuiește în Ploiești și mi-e greu să cred că are o bulă din care respiră aer curat în acest oraș”, a subliniat deputatul Anastase în declarația politică susținută astăzi:

” Mulțumesc Domnule Președinte

 Dragi colegi,

 Acum mai bine de o lună de zile veneam în fața dumneavoastră pentru a atrage atenția asupra unei situații extrem de grave cu care se confruntă ploieștenii. Este vorba despre poluarea accentuată care nu durează de puțin timp ci chiar de ani de zile. De atunci și până acum s- a petrecut un singur eveniment notabil. A fost schimbat ministrul mediului la care făceam atunci apel în declarația politică, cerându-i sprijinul pentru a-și implica instituțiile subordonate în rezolvarea problemei poluării din Ploiești. Domnul Daniel Constantin a fost înlocuit cu o ploieșteancă, cu doamna Grațiela Gavrilescu, aflată la cel de-al doilea mandat în fruntea Ministerului Mediului.

În Ploiești, în toată această perioadă, avem toate semnalele că poluarea a crescut în intensitate.

Aproape că nu este zi în care ploieștenii să nu apeleze la dispeceratul primăriei, să nu sune la numărul de urgență 112 sau la Garda de Mediu reclamând mirosuri puternice de compuși chimici. De asemenea nu este zi în care să nu apară în presa prahoveană articole despre depășirile pragurilor maxime admise la noxe precum benzen, toluen, sau despre mirosul puternic de sulf.

Ca parlamentar de Ploiești nu există zi în care să nu primesc în audiență oameni care să îmi spună, nici mai mult nici mai puțin, decât că le este realmente teamă să mai lase geamurile deschise din cauza mirosurilor extrem de puternice.

Mi-aș fi dorit, sincer vă spun, să nu fie nevoie să vin astăzi, în fața dumneavoastră, pentru a face apel la doamna ministru Grațiela Gavrilescu să își facă treaba. Și asta dintr-o rațiune relativ simplă: doamna ministru este ploieșteancă, locuiește în Ploiești și mi-e greu să cred că are o bulă din care respiră aer curat în acest oraș.

Cu toate acestea, din păcate, până în acest moment nu a existat nicio reacție a dumneaei, în ceea ce privește o implicare clară a Ministerului Mediului în rezolvarea poluării din Ploiești. Din acest motiv dragi colegi, permiteți-mi în fața dumneavoastră, să vin și să îi solicit doamnei Ministru să-și pună la treaba instituțiile subordonate dumneaei pentru a încerca, împreună cu administrația locală, să diminuăm poluarea din Ploiești. Este o situație gravă și mai puțin o declarație politică.

Vă mulțumesc”

Departament Comunicare Birou Parlamentar

Roberta Alma Anastase

Aşa l-am cunoscut eu pe Regele Mihai

Era un subiect tabu înainte de ’89. Copil fiind, apoi adolescent, am reuşit să umplu ceva din g

Da, tovarăși, era mai bine „înainte”! Să vă reîmprospătez memoria

Pentru că tot a fost 23 august şi apar pe Facebook tot felul de indivizi care afirmă că  „în

Familia Petrolului de azi

În mai bine de șase decenii de viață alături de Petrolul, mi-a fost dat să văd generații pes

Nicolae Iorga, victimă a ocupației germane

Imediat după ocuparea județului Prahova de către trupele germane, acestea au trecut la instaurare

Inline
Inline