Începând cu acest sfârșit de săptămână s-a deschis oficial sezonul de schi la Bușteni. Starea celor două pârtii – Kalinderu I și II – este excelentă, stratul de zăpadă măsurând peste 30 de centimetri.

Domeniul Schiabil Kalinderu, aflat în administrarea Primăriei Bușteni, constituie zona de agrement cea mai modernă, construită în partea superioară a Văii Prahovei. Investiția, începută în anul 2003 printr-un proiect finanțat cu fonduri europene, cuprinde: Pârtia Kalinderu I, cu o lungime de 1500 m, lățime 40 m, altitudine sosire 1000 m, Pârtia Kalinderu II, cu o lungime de 1200 m, lățime 60 m, telescaun debraiabil, cu o capacitate de transport de 1200 de persoane pe oră, viteza maximă de 5m/s, instalație de zăpadă artificială, nocturnă. În partea superioară a pârtiilor de schi se află și o pârtie de sanie, cu lungimea de 250 metri și o lățime de 50 de metri.

Domeniul Schiabil Kalinderu Bușteni este completat cu un fun park modern, care funcționează atât vara, cât și iarna, dotat cu sanie tobogan, bandă de urcare, baby lift, tubbing, carusel și pârtie artificială de schi.

Important de menționat este faptul că întreg domeniul schiabil este dotat cu sistem de protecție și siguranță, astfel că turiștii au parte de cele mai bune condiții.

 

M-am săturat până peste cap de manelişti!

Florin Salam este un artist care apare în topul căutărilor Google înaintea tuturor Florinilor ce

Da, tovarăși, era mai bine „înainte”! Să vă reîmprospătez memoria

Pentru că tot a fost 23 august şi apar pe Facebook tot felul de indivizi care afirmă că  „în

Revenirea lui Contra. La Ploiești, pe arena Ilie Oană, ca selecționer al României. Cu un succes la debut!

Pe 11 martie 2014, Cosmin Contra o părăsea defintitiv pe SC FC Petrolul Ploiești, pentru a semna

Nicolae Iorga, victimă a ocupației germane

Imediat după ocuparea județului Prahova de către trupele germane, acestea au trecut la instaurare

Inline
Inline