Începând cu acest sfârșit de săptămână s-a deschis oficial sezonul de schi la Bușteni. Starea celor două pârtii – Kalinderu I și II – este excelentă, stratul de zăpadă măsurând peste 30 de centimetri.

Domeniul Schiabil Kalinderu, aflat în administrarea Primăriei Bușteni, constituie zona de agrement cea mai modernă, construită în partea superioară a Văii Prahovei. Investiția, începută în anul 2003 printr-un proiect finanțat cu fonduri europene, cuprinde: Pârtia Kalinderu I, cu o lungime de 1500 m, lățime 40 m, altitudine sosire 1000 m, Pârtia Kalinderu II, cu o lungime de 1200 m, lățime 60 m, telescaun debraiabil, cu o capacitate de transport de 1200 de persoane pe oră, viteza maximă de 5m/s, instalație de zăpadă artificială, nocturnă. În partea superioară a pârtiilor de schi se află și o pârtie de sanie, cu lungimea de 250 metri și o lățime de 50 de metri.

Domeniul Schiabil Kalinderu Bușteni este completat cu un fun park modern, care funcționează atât vara, cât și iarna, dotat cu sanie tobogan, bandă de urcare, baby lift, tubbing, carusel și pârtie artificială de schi.

Important de menționat este faptul că întreg domeniul schiabil este dotat cu sistem de protecție și siguranță, astfel că turiștii au parte de cele mai bune condiții.

 

Aşa l-am cunoscut eu pe Regele Mihai

Era un subiect tabu înainte de ’89. Copil fiind, apoi adolescent, am reuşit să umplu ceva din g

Da, tovarăși, era mai bine „înainte”! Să vă reîmprospătez memoria

Pentru că tot a fost 23 august şi apar pe Facebook tot felul de indivizi care afirmă că  „în

Familia Petrolului de azi

În mai bine de șase decenii de viață alături de Petrolul, mi-a fost dat să văd generații pes

Nicolae Iorga, victimă a ocupației germane

Imediat după ocuparea județului Prahova de către trupele germane, acestea au trecut la instaurare

Inline
Inline