S-au înmulţit escrocheriile în Ploieşti. Află cum arată suspecţii, ca să te fereşti

Știri

Redactia

“Ghicirea viitorului” şi primirea unui premiu neaşteptat au păgubit ieri două femei din Ploieşti

Ieri, în jurul orei 11.20, o ploieşteancă în vârstă de 78 de ani a sesizat Dispeceratul Poliţiei municipiului Ploieşti prin S.N.U.AU “112” cu privire la faptul că la domiciliul său s-a prezentat un bărbat, care sub pretextul că este reprezentantul unei societăţi furnizoare de servicii TV prin cablu a înşelat-o cu suma de 1.000 lei, spunându-i că este câştigătoarea unui premiu în bani şi produse. Din cercetările poliţiştilor a rezultat că la domiciliul reclamantei s-a prezentat bărbatul respectiv, care i-a spus că este câştigătoarea sumei de 2.500 lei şi a unor produse electrocasnice, sens în care i-a înmânat patru cutii cu produse diferite, respectiv un mixer, două aparate de masaj şi o tigaie, solicitându-i în schimb suma de 1.000 lei, care ar fi reprezentat T.V.A.- ul produselor respective.După ce a primt banii, suspectul a plecat, urmând ca fericita câştigătoare să intre ulterior în posesia premiului.

 Semnalmentele suspectului: 

 – bărbat în vârstă de aproximativ 25 – 30 ani ;

– 1,70 m înălţime, constituţie atletică ;

– păr negru, drept, tuns scurt, barbă tunsă.

– era îmbrăcat cu pantaloni albaştri şi geacă din material textil, deschisă la culoare.

 

 Tot ieri, în jurul orei 13.40, un ploieştean a reclamat poliţiştilor Secţiei 4 Poliţie Ploieşti faptul că soacra lui în vârstă de 80 de ani a fost deposedată de mai multe bijuterii din aur de către o tânără necunoscută. Poliţiştii au stabilit din primele cercetări efectuate că în timp ce mergea pe stradă, partea vătămată a fost abordată de o femeie în vârstă de aproximativ 35 ani, care a întrebat-o dacă în zonă poate găsi un medic stomatolog. După mai multe discuţii, cele două au mers împreună la locuinţa părţii vătămate, unde sub pretextul “ghicirii viitorului”, suspecta i-a subtilizat acesteia o pereche de cercei din aur şi un inel tot din aur. Persoana vătămată a constatat lipsa bunurilor după aproximativ 10 – 15 min de la plecarea suspectei. 

 Semnalmentele suspectei :

 –         1,60 – 1,65m înălţime ;

–         greutate aproximativ 60 kg, constituţie robustă ;

–         faţă rotundă, ten închis, păr şaten.

Femeia era îmbrăcată cu bluză de culoare roşie şi pantaloni de culoare închisă, iar pe cap purta o pălărie de culoare roşie.

 

 Feriţi-vă de escroci! Sfaturi preventive pentru a nu le cădea victimă

 

Multe persoane cad victimă ghicitoarelor care profită din plin de naivitatea victimelor. Acestea sunt deţinătoare ale unei intuiţii remarcabile, apasă cu degetul chiar pe „rănile” victimelor, dându-le satisfacţii precum: promisiuni de căsătorie, aspiraţii de avere şi lux, viaţă lungă, călătorii, promiţând cu uşurinţă, îndeplinirea tuturor dorinţelor clienţilor.„Ponturile” sunt oferite de cele mai multe ori chiar de către victime. O banală discuţie conduce la percepţia statutului social şi sentimental al victimei. Pe măsură ce încep să ghicească, ghicitoarele, în raport de confirmările sau negările victimei, adulmecă încotro să-şi îndrepte mersul prezicerii lor. Aceşti ghicitori pretind de la naivi sume de bani, obiecte din aur sau argint, îmbrăcăminte, iar pe cei mai naivi îi „usucă” cu o dezinvoltură cinică.

Citeste mai departe

Statistici T5
Inline
Inline