Prahovenii care s-au bucurat de performanţele lotului de gimnastică român din această săptămână vor avea parte de o surpriză. Primăria Municipiului Ploieşti, prin secţia de Gimnastică Ritmică a Clubului Sportiv Municipal, organizează turneul internaţional „Spring Cup”, eveniment înscris în Calendarul Federaţiei Internaţionale de Gimnastică pe anul 2012. Turneul se va desfăşura în perioada 17 – 19 mai 2012, atrăgând spectatori din toate colţurile ţării, precum şi din străinătate. Locul desfăşurării evenimentului este sala sporturilor Leonard Doroftei din strada Milcov nr. 1, intrarea fiind liberă.

Ajunsă în acest an la a patra ediţie, competiţia aşează municipiul nostru în prima linie a oraşelor importante ale lumii care susţin sportul de performanţă. La turneu sunt înscrise 10 ţări: Ucraina, Bulgaria, Italia, Egipt, Canada, Rusia, Moldova, Ungaria, Mexic si România, având în componenţa lotului peste 100 de gimnaste – de la 6 la peste 16 ani – ce promit să încante spectatorii cu mãiestria mânuirii obiectelor specifice acestui sport olimpic: coardă, cerc, minge, măciuci şi panglică.

 Dintre concurentele de la senioare, atenţia va fi concentrată asupra Alinei Maksimenko, medaliată cu bronz la Mondialele de la Montpellier şi Europenele de la Minsk de anul trecut, câştigătoare a Cupei Mondiale de la Kiev în 2011 şi a celei de la Corbeil-Essones, in 2010. Delegaţia Ucrainei este întregită de multipla campioana europeană şi mondială, medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing, 2008, Anna Bessonova. Retrasă din activitatea sportivă în anul 2010, sportiva este aşteptată să arbitreze gimnastele participante la această competiţie.

Ţara noastra va fi reprezentată, la senioare, de Alexandra Piscupescu, iar la junioare de Luiza Filioreanu si Diana Pavel, componentele lotului naţional de gimnastică ritmică.

M-am săturat până peste cap de manelişti!

Florin Salam este un artist care apare în topul căutărilor Google înaintea tuturor Florinilor ce

Da, tovarăși, era mai bine „înainte”! Să vă reîmprospătez memoria

Pentru că tot a fost 23 august şi apar pe Facebook tot felul de indivizi care afirmă că  „în

Revenirea lui Contra. La Ploiești, pe arena Ilie Oană, ca selecționer al României. Cu un succes la debut!

Pe 11 martie 2014, Cosmin Contra o părăsea defintitiv pe SC FC Petrolul Ploiești, pentru a semna

Nicolae Iorga, victimă a ocupației germane

Imediat după ocuparea județului Prahova de către trupele germane, acestea au trecut la instaurare

Inline
Inline