Sala Olimpia – tot fără noroc pentru CSU Asesoft, în EuroCup

Redactia -

Sala Olimpia – tot fără noroc pentru CSU Asesoft, în EuroCup

Rezultatul final al primului meci disputat de CSU Asesoft Ploiești în grupa E din EuroCup, în capitala Rusiei, contra unei echipe cu un buget de 25 de milioane de euro, Khimki Moscow Region, a făcut vâlvă la momentul respectiv, campioana României răsturnând atunci toate pronosticurile și impunându-se într-o manieră senzațională. Miercuri, 20 noiembrie 2013, a venit returul partidei cu rușii, în sala Olimpia, acolo unde Cătălin Burlacu și coechipierii lui nu cunoscuseră încă gustul succesului, în a doua competiție continentală intercluburi. Nici de data aceasta, „Olimpia” nu a fost cu noroc pentru „alb-albaștri”, gazdele bifând al treilea eșec consecutiv acasă, după cele cu Pinar Karșiyaka Izmir și Akademik LukOil Sofia. Maniera în care vedetele de la Moscova s-au impus finalmente, scor: 95-72 (22-15; 25-21; 22-21; 26-15), nu a mai lăsat loc la prea multe comentarii, victoria oaspeților nefiind în niciun moment amenințată, rușii conducând cap-coadă un meci pe care l-au transformat într-un galop de sănătate. Dar, așa se întâmplă când pivoții Dragan Zekovic și Gerlad Raymond Lee jr ajung să puncteze pentru prima oară în sfertul al treilea, respectiv al patrulea! Doar cu Rawle KJ Marshall (foto, la minge, atacat de Serghei Monia, ambii priviți de Dragan Zekovic, Mickael Gelabale și Petteri Koponen; Mirela OPREA) și Filip Adamovic ca primi realizatori, secondați de c[tre Alhaji Mohammed și… Zekovic, care a început să-și intre în mână abia în repriza a doua, nici nu se putea mai mult. Iar asta și câtă vreme un baschetbalist precum Christopher Lee Dunn a terminat confruntarea cu un singur punct marcat! L-au depășit, dar cu cifre nu cu mult mai mari, căpitanul Burlacu, care nu prea marcare în ultima vreme, în EuroCup, Vladimir Tica, toate în primul act, și Lee jr, care nu a avut eficiența partenerului sârb de sub panouri și a înscris doar în ultimul act. Dacă Vladimir Arnautovic a folosit numai 10 baschetbaliști, Vlad Negoițescu și Vlad Dumitrescu rămânând din nou, tot timpul, pe bancă, deși – la cât de mare a fost diferența la un moment dat în favoarea adversarilor – poate că meritau și ei puțin timp pe parchet, omologul său lituanian, o ex-vedetă a campionatului fostei URSS, Rimas Kurtinaitis, i-a utilizat pe toți cei 12 din raportul de joc, ultimii doi intrați pe teren, Nikita Balașov și Stanislav Ilnițki, răsplătindu-l cu coșuri. De fapt, singurul care nu a punctat deloc de la Khimki a fost Benjamin-Pavel Dudu, chiar dacă a stat pe parchet doar cu 40 de secunde mai puțin decât Balașov și Ilnițki împreună. Cu Serghei Monia în mare formă de la distanță, cu Paul Davis, Mickael Gelabale și Kresimir Loncear aproape imbatabili sub panouri, cu Mike Green, Marko Popovic și Petteri Koponen slalomând adesea ireal printre oponenți și având și mână bună, cu Egor Vialțev adesea încântător, cei de la Khimki și-au făcut meciul ușor, conducând pe final la diferențe mari de scor și câștigând absolut meritat, ca o echipă de staruri. Așa cum și este!

CSU ASESOFT: Filip Adamovic (15 puncte; 2×3), Alhaji Mohammed (12; 1×3), Rawle KJ Marshall (15; 2×3), Dragan Zekovic (12; 2×3), Vladimir Tica (5)/Gerald Raymond Lee jr. (5), Cătălin Burlacu (7; 2×3), Christopher Lee Dunn (1), Adrian Guțoaia, Szijarto Levente. Antrenor: Vladimir Arnautovic.

KHIMKI: Mike Green (10; 1×3), Egor Vialțev (15; 3×3), Serghei Monia (12; 3×3), Mickael Gelabale (10; 1×3), Kresimir Loncear (8)/Marko Popovic (11), Petteri Koponen (5; 1×3), Paul Davis (10), James Augustine (7), Benjamin-Pavel Dudu, Nikita Balașov (4), Stanislav Ilnițki (3; 1×3). Antrenor: Rimas Kurtinaitis.

Au arbitrat: Boris Șulga (Ucraina), Panagiotis Anastopoulos (Grecia) și Saverio Lanzarini (Italia).

Delegat FRB: Virgil Căruțașu (România).

Eliminări pentru 5 greșeli personale: Petteri Koponen, Cătălin Burlacu.

Khimki Moscow Region a deplasat la Ploiești un staff tehnic și auxiliar impresionant, format din nu mai puțin de 10 persoane, mai multe decât cele ale gazzdelor de la CSU Asesoft, fapt care a arătat diferențele uriașe de buget dintre cele două combatante! Interesant este că, deși au pierdut la 23 de puncte diferență, ploieștenii au avut procentaje mai bune la aruncările de afară, 60/56, și chiar la aruncările libere: 72/71, un capitol la care mai erau deficitari, adversarii fiindu-le superiori clar la „2 puncte”, 59/35, și – la limită – la recuperări: 72/71. Tot miercuri, în grupa E s-au mai desfășurat următoarele partide: Akademik LukOil Sofia – Hapoel Migdal Ierusalim 76-63 (19-17; 20-20; 18-13; 19-13) și Igokea Aleksandrovac – Pinar Karșiyaka Izmir 110-98 (18-17; 17-17; 15-27; 24-13; 13-13; 23-11), după două reprize de prelungiri. A fost o etapă, a VI-a, cu rezultate negative pe toate planurile pentru ploieșteni, care – după un început foarte bun de competiție – s-au trezit acum în postură de deținători ai „lanternei roșii” din ierarhie: Khimki – 5 victorii, 1 înfrângere; 2. Pinar Karșiyaka – 4 victorii, 2 înfrângeri; 3. Hapoel Migdal – 3 victorii, 3 înfrângeri; 4. Akademik LukOil – 2 victorii, 4 înfrângeri; 5. Igokea – 2 victorii, 4 înfrângeri; 5. CSU Asesoft – 2 victorii, 4 înfrângeri. În runda a VII-a, trupa lui Dado Arnautovic se va deplasa la Izmir, pentru returul cu Pinar Karșiyaka, din data de 27 noiembrie, ora locală 20.00 (aceeași în România). Khimki va primi vizita formației Akademik LukOil, iar Hapoel Migdal – pe a grupării Igokea.