Schimbare de lider în Liga A Prahova: CSM Câmpina a detronat-o pe Unirea Urlaţi pentru un gol în plus!

Redactia -

În penultima etapă a turului ediţiei 2012-2013 a campionatului Ligii A Prahova de fotbal, echipa finanţatorilor Adrian Nistoroiu şi Virgil Guran, CSM Câmpina, a reuşit în sfârşit s-o detroneze pe singura sa contracandidată serioasă în tentativa de a se califica la barajul de promovare în eşalonul imediat superior, Unirea Urlaţi. Iar asta graţie a unui singur gol în plus! Deşi se anticipa că formaţia de la Câmpina urma să treacă peste cea din Urlaţi în runda trecută, când a jucat acasă cu modesta Brădetul Ştefeşti, aceasta din urmă a scăpat „doar” cu un 0-6. Iar cum Unirea a câştigat la Măneciu, scor: 3-1, în dauna Avântului, încercarea de devansare s-a lăsat pe etapa următoare. Urlaţiul a dispus, la Blejoi, de trupa locală, CS, cu 1-0, iar CSM a bătut-o, tot în deplasare, pe Precizia Breaza, 5-0, astfel producându-se rocada din fruntea ierarhiei, la golaveraj, fotbaliştii antrenaţi de Victor Roşca având +44, iar cei ai lui Ion Cojocaru +43! Ambele echipe au acumulat câte 42 de puncte, Urlaţiul având avantaj la „adevăr”, +21, faţă de +18. La Breaza, actualii lideri nu le-au lăsat nicio speranţă adversarilor de la Precizia, reuşitele lui George Bridinel (18), Decebal Nae (36), Bogdan Ilioiu (61) şi Robert Burloiu (87 şi 90) asigurând trecerea CSM-ului pe locul I.

Pe arena de la Blejoi, în prezenţa a mai puţini spectatori decât ar fi fost de aşteptat, frigul ţinându-i pe mulţi acasă, Unirea Urlaţi a debutat în trombă, dar – cum oaspeţii au ratat câteva ocazii, de „vină” fiind şi tânărul şi talentatul portar al echipei CS Blejoi, Bogdan Manea (17 ani), care s-a opus excelent unor situaţii iminente de a marca ale oaspeţilor – se părea că se va merge la cabine cu acelaşi scor ca şi cel afişat de tabelă la momentul primului fluier al arbitrului Laurenţiu Piciu. Dar, în minutul 44, Alexandru Andrei (la minge, talonat de Alexandru Simion, sub privirile lui Cristian Anghel; Foto: Paul Mâinea) a trimis o centrare şutată, Bogdan Ţicu a încercat să devieze mingea, dar a „bărbierit-o” şi a trimis-o astfel în plasă, peste Manea, aflat în imposibilitatea de a se mai opune. Avea să fie unicul gol al unui meci, care – până la final – a fost mai echilibrat decât s-ar fi crezut. Asta deşi, vreme de 23 de minute, gazdele au jucat în 10 oameni, Octavian Gheorghe, şters până în acel moment, fiind eliminat, just, de pe teren, pentru că l-a lovit, fără minge, pe Marian Tătaru, care l-a provocat! Cum – potrivit finanţatorului Ion Mihai – a fost vorba despre prima partidă a Unirii în care a marcat doar o singură dată, de fapt fiind vorba despre un autogol, urlăţenii au trebuit să renunţe la prima poziţie din clasament. Evident mai valoroasă, gruparea oaspete nu şi-a putut arăta superioritatea prea mult pe teren, replica Blejoiului fiind una meritorie. Trupă cu destul fotbalişti tineri şi foarte tineri, talentaţi, precum Bogdan Manea, Bogdan Ţicu, Cristian Anghel, Alexandru Simion sau Bogdan Licsandru, struniţi pe gazon de către antrenorul-jucător Bogdan Onuţ, CS Blejoi a dovedit că este o echipă ce tratează cu fair play competiţia, meritând astfel toate laudele. Dacă ambele formaţii au fost preocupate de a juca fotbal, fiecare după puterile sale, în schimb arbitrajul nu s-a ridicat la acelaşi nivel cu acela al jucătorilor. Centralul Laurenţiu Piciu, supraponderal, a interpretat în manieră proprie o serie de infracţiuni clare, fie ignorându-le, fie dând decizii neconforme cu situaţiile respective, chiar şi cazul unor faze de penalti, de ambele părţi. E drept, nici de la cele două linii nu a avut un ajutor perfect, şi Cătălin Popovici, şi Andrei Sotir greşind în câteva rânduri. În concluzie, arbitrajul local, părere întărită în ultimii doi ani, se află în suferinţă. De ce e aşa ştie numai şeful celor delegaţi la meciurile din campionatele judeţului Prahova! Cert este că nu-i deloc în regulă, din acest punct de vedere.

Gazdele mizat pe următorii fotbalişti: B. Manea – Sterie (50 – Mirea), Ţicu, B. Onuţ (77 – Licsandru), Cr. Stan – Secreţeanu (cpt) – O. Gheorghe, Ad. Ioniţă ( (84 – Galat), Cr. Anghel, Al. Simion (73 – L. Chiriţă) – Loga. La rândul său, Coco Cojocaru, care a impresionat din nou plăcut prin modul în care îşi dirijează, din spaţiul tehnic, elevii, a optat pentru un „11” experimentat, dar – cu o singură excepţie – cu rezerve mai puţin pe măsură: Al. Catană – Zecheru, N. Ghiţă (cpt), V. Iordache, I. Filip – Bărăgan – Al. Andrei, Aristan (65 – M. Tătaru), V. Iacob, L. Cernea – A. Ciobanu (86 – Petculescu; 90+2 – Iosif). În condiţiile unui meci fără foarte mari probleme de ordin disciplinar, arbitrul Laurenţiu Piciu a trebuit totuşi să arăte, în afara cartonaşului roşu, din minutul 70, primit de O. Gheorghe, şase „galbene”, toate în repriza secundă: Sterie (47), Bărăgan (54), M. Tătaru (70), Licsandru (86), Petculescu (87) şi Cr. Stan (88). Ca de obicei, gazdele de la Blejoi au fost la înălţime, organizarea fiind perfectă, reprezentanţii mass-media beneficiind de acelaşi spaţiu închis, program color de meci şi un protocol superior unor case mai mari, ca de exemplu… SC FC Petrolul. Este vorba, de fapt, despre civilizaţie!

Celelalte rezultate ale rundei cu numărul 16 au fost: Petrolistul Boldeşti – Avântul Măneciu 2-0 (1-0); CS Păuleşti – CS Băneşti-Urleta 1-1 (0-1); CSO Plopeni – CS Ceptura 12-0 (7-0); AFC Brebu – AS Ploieşti 0-1 (0-1); Voinţa Vadu Părului – FC Astra II Ploieşti 3-1 (2-0); Progresul Drăgăneşti – Caraimanul Buşteni 5-4 (3-4); Brădetul Ştefeşti – Chimia Brazi 0-2 (0-1). După cum se observă, meciul de la Plopeni, dintre CSO şi CS Ceptura, s-a încheiat cu un „scor de maidan”, oaspeţii – altădată o nucă tare – clacând ruşinos, după un joc în care golgheterul Ligii A Prahova, Radu Huza, a bifat nu mai puţin de jumătate din totalul de 12 reuşite ale echipei sale! S-or fi supărând oficialii, antrenorii, jucătorii, arbitrii, observatorii şi, mai ales, conducătorii AJF Prahova, dar 18 echipe în eşalonul judeţean de elită sunt exagerat de multe. Rezultatele ca la Plopeni, dar nu numai, pe parcursul acestui tur de campionat, nu fac deloc cinste unei întreceri locale, apreciate drept una dintre cele mai tari din toată ţară, la acest nivel. Poate, la Adunarea Generală din 14 decembrie 2012, se va vota favorabil pentru un sistem mai redus, în concordanţă cu coordonatele vieţii economice şi sociale din prezent.