Sezonul furturilor de lemne

Știri

Redactia

Odată cu apropierea iernii, tot mai multe persoane care își încălzesc locuințele cu lemne se preocupă de aprovizionare și hoții își intensifică activitățile ilegale. Așa se face că, în județul nostru, tăierile fără drept au crescut cu aproximativ 30%, în ultima perioadă, principanele zone atacate fiind Călugăreni, Jugureni, Șotrile, Măgureni, Filipeștii de Pădure și zona Cerașu-Slon, după cum a declarat inginerul Ioan Tomșa, desponsabil cu Paza și Protecția Pădurilor. La nivelul primelor nouă luni scurse din an, s-au tăiat ilegal aproximativ 900 de metri cubi.

Una dintre principalele probleme în calea stopării furturilor din păduri este faptul că unii dintre cei prinși de autorități recidivează. „Pe lângă faptul că sunt lacune în legislație, putem spune că este și un mijloc de trai al celor care se ocupă cu astfel de activități. Este un mod de subzistență”, a declarat Ioan Tomșa.

Conform legislației, sunt încheiate mai întâi procese verbale de contravenție, apoi, în caz de repetare se întocmesc dosare penale.

 

 

 

Citeste mai departe

Statistici T5
Inline
Inline