Odată cu apropierea iernii, tot mai multe persoane care își încălzesc locuințele cu lemne se preocupă de aprovizionare și hoții își intensifică activitățile ilegale. Așa se face că, în județul nostru, tăierile fără drept au crescut cu aproximativ 30%, în ultima perioadă, principanele zone atacate fiind Călugăreni, Jugureni, Șotrile, Măgureni, Filipeștii de Pădure și zona Cerașu-Slon, după cum a declarat inginerul Ioan Tomșa, desponsabil cu Paza și Protecția Pădurilor. La nivelul primelor nouă luni scurse din an, s-au tăiat ilegal aproximativ 900 de metri cubi.

Una dintre principalele probleme în calea stopării furturilor din păduri este faptul că unii dintre cei prinși de autorități recidivează. „Pe lângă faptul că sunt lacune în legislație, putem spune că este și un mijloc de trai al celor care se ocupă cu astfel de activități. Este un mod de subzistență”, a declarat Ioan Tomșa.

Conform legislației, sunt încheiate mai întâi procese verbale de contravenție, apoi, în caz de repetare se întocmesc dosare penale.

 

 

 

M-am săturat până peste cap de manelişti!

Florin Salam este un artist care apare în topul căutărilor Google înaintea tuturor Florinilor ce

Da, tovarăși, era mai bine „înainte”! Să vă reîmprospătez memoria

Pentru că tot a fost 23 august şi apar pe Facebook tot felul de indivizi care afirmă că  „în

Revenirea lui Contra. La Ploiești, pe arena Ilie Oană, ca selecționer al României. Cu un succes la debut!

Pe 11 martie 2014, Cosmin Contra o părăsea defintitiv pe SC FC Petrolul Ploiești, pentru a semna

Nicolae Iorga, victimă a ocupației germane

Imediat după ocuparea județului Prahova de către trupele germane, acestea au trecut la instaurare

Inline
Inline