Un oraş viu, aşa cum este Vălenii de Munte, în care oamenii îşi construiesc case, în care se mută mulţi cetăţeni din localităţile învecinate şi în care mediul de afaceri devine tot mai competitiv iar oferta de locuri de muncă este una bună înseamnă, pe lângă beneficii, şi probleme de trafic.
Cei care merg la serviciu sau la cumpărături generează un trafic rutier sporit, lucru care duce la îngreunarea circulaţiei, în special pe bulevardul Nicolae Iorga, artera principală de circulaţie a oraşului. Dacă adăugăm şi traficul infernal de pe DN1A, ruta comercială care leagă Capitala de Transilvania, ne dăm seama că implementarea unui sistem de semaforizare este o necesitate.
Acestea sunt considerentele pentru care primarul Florin Constantin, alături de echipa sa de la nivelul Primăriei şi Consiliului Local, a gândit un proiect prin care se va rezolva problema traficului din oraş, în special în ceea ce priveşte accesul în bulevardul Nicolae Iorga dinspre străzile laterale. Proiectul presupune instalarea unui sistem inteligent de semaforizare, semafoarele urmând să funcţioneze sincronizat, care să se adapteze în timp real la condiţiile de trafic. Sistemul include şi realizarea semaforizării trecerilor de pietoni, ceea ce va duce la un plus de siguranţă pentru aceştia atunci când se angajează în traversarea străzii.
Potrivit informaţiilor furnizate de către Primăria Vălenii de Munte, proiectul se află în prezent în faza de proiectare şi realizare de studii preliminare.

Aşa l-am cunoscut eu pe Regele Mihai

Era un subiect tabu înainte de ’89. Copil fiind, apoi adolescent, am reuşit să umplu ceva din g

Au trecut 100 de ani. Unde suntem?

Anul acesta sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire. Poate cel mai important eveniment istoric pen

Cine plătește, de fapt, prețul asumării responsabilității, în fotbal? Și la Petrolul, și pe oriunde altundeva

Tot aud de ani de zile, în fotbalul românesc, cu precădere după 1989, despre asumarea responsabi

Nicolae Iorga, victimă a ocupației germane

Imediat după ocuparea județului Prahova de către trupele germane, acestea au trecut la instaurare

Inline
Inline