În urmă cu o oră şi jumătate, jucătorul de bandă dreaptă al Astrei, internaţionalul Sorin Strătilă (foto; www.sportlaminut.ro), s-a îndreptat spre Bucureşti, la solicitarea impresarului său, Victor Becali, cel care l-a chemat de urgenţă pentru a-şi pune semnătura pe un contract cu liderul campionatului Ligii I de fotbal, Dinamo. Despre iminenţa acestei achiziţii a clubului din Şoseaua Ştefan cel Mare, www.gazetaph.ro a scris de curând, transferul părând însă, la un moment dat, condiţionat de eventuala ratare a cumpărării lui Alexandru Curtean, jucător cu un profil asemănător, de la divizionara secundă Politehnica Timişoara. Astăzi, 5 ianuarie 2012, conducătorii de la Dinamo s-au grăbit şi ei să anunţe două achiziţii, Curtean şi Strătilă, pentru a mai linişti spiritele printre suporterii „câinilor”, după ratarea celor ale lui Alexandru Chipciu şi, mai ales, Paul Pârvulescu, ajunşi la Steaua.

În exclusivitate pentru Radio GSP, noul „câine” care s-a transformat din „drac”, Sorin Strătilă, a declarat că, „ieri (n.r. – miercuri, 4 ianuarie 2012), am făcut contractul şi ne-am înţeles, iar acum (n.r. – joi seară) mă duc să semnez. Vă daţi seama că e un pas în faţă, la o echipă mare, unde îmi doream să ajung”. Strătilă i-a anunţat pe noii săi suporteri că „trebuie să-mi fac eu jocul, ci nu să-l fac uitat pe Torje. Sper să terminăm pe primul loc campionatul, iar după aceea să jucăm în grupele Ligii Campionilor”.

Actualul dinamovist este braşovean la origine, a fost la satelitul Stelei, însă antrenorul de atunci al formaţiei de seniori, Marius Lăcătuş, i-a sugerat patronului Gigi Becali să se dispenseze de el, apreciindu-l drept prea în vârstă pentru a mai „exploda”. Strătilă a ajuns astfel la Astra, grupare de la care a debutat, anul trecut, în echipa naţională de seniori a României, sub bagheta lui Victor Piţurcă. Jucătorul eera simpatizat foarte mult de către preşedintele de onoare al „alb-negrilor”, Emanoil Savin, primarul Buşteniului, cel care i-a şi făcut lobby pe lângă Ioan Niculae, cunoscându-l de pe vremea când Strătilă era la şcoala de fotbal Euro-Africa, din staţiune, aparţinându-i patronului Caraimanului, Petre Gavrilă. Se pregăteşte oare, acum, Seto Takayuki sa devină şi el „câine”?

 

 

Aşa l-am cunoscut eu pe Regele Mihai

Era un subiect tabu înainte de ’89. Copil fiind, apoi adolescent, am reuşit să umplu ceva din g

Da, tovarăși, era mai bine „înainte”! Să vă reîmprospătez memoria

Pentru că tot a fost 23 august şi apar pe Facebook tot felul de indivizi care afirmă că  „în

Cine plătește, de fapt, prețul asumării responsabilității, în fotbal? Și la Petrolul, și pe oriunde altundeva

Tot aud de ani de zile, în fotbalul românesc, cu precădere după 1989, despre asumarea responsabi

Nicolae Iorga, victimă a ocupației germane

Imediat după ocuparea județului Prahova de către trupele germane, acestea au trecut la instaurare

Inline
Inline