Pătrundeţi în tainele fotbal-tenisului, la Ploieşti, cu ajutorul „Iany Sport”!

Sport

Redactia

Fotbal-tenisul – o rudă mai îndepărtată a soccer-ului, adică fotbalul adevărat, desfăşurat pe iarbă şi pe teren de dimensiuni mari – a apărut de destui ani, fiind apreciat de mulţi practicanţi ai sportului, cei care speră ca ramura îmbrăţişată de ei să atingă, în timp, cota de atractivitate pentru public a rudei mai bogate şi mai intens mediatizate. Şi în România, ca şi la Ploieşti, de altfel, fotbal-tenisului i se acordă atenţie, fapt pentru care un concitadin, Viorel Hărvătescu, s-a încumetat să deschidă chiar o şcoală de profil. Ţinta domniei sale este, după parcurgerea „abecedarului” necesar pătrunderii în tainele acestei discipline, alcătuirea unei echipe care să participe la întrecerile cu numărul unu din ţară, la nivelul juniorilor.

Asociatia „Clubul Sportiv Iany Sport” a hotărât înfiinţarea unei secţii de fotbal-tenis, la nivel de juniori.Scopul principal al secţiei este participarea, încă din acest an, la campionatul naţional masculin, rezervat juniorilor. La nivelul municipiului Ploieşti mai există echipa CSU, dar aceasta activează doar în cadrul campionatului naţional rezervat seniorilor.

 

UNDE TREBUIE SĂ TE ÎNSCRII

 

Fiind un campionat rezervat juniorilor, vârsta maximă a celor care doresc să activeze în cadrul CS Iany Sport 2012 Ploieşti trebuie să fie de maximum 16 ani. Vârsta maximă regulamentară, la nivelul juniorilor, este însă de 18 ani, dar, ca la orice club nou-înfiinţat, primul an va fi mai mult de acomodare cu regulile acestei discipline şi ale competiţiei naţionale de profil, urmând ca, din sezonul următor, să se atace poziţiile fruntaşe, obiectivele vizând performanța.

Înscrierile se pot face telefonic la numărul 0735/397419 – Ionuț – sau pe e-mail, la ianis_2003@yahoo.com.

De asemenea, se mai pot obtine informatii pe adresa web: www.ianysport-ploiesti.ro.

 

FACILITĂŢI ASIGURATE

 

– echipament sportiv gratuit pentru toți juniorii selectaţi ai clubului;

– medicamentație;

– locații antrenament;

– transport, cazare, masă, către locațiile în care se dispută turneele;

– vizite medicale.

De obicei, turneele de fotbal-tenis se disputa în ziua de sâmbătă.

 

DESPRE FOTBAL-TENIS

 

Fotbal-tenisul este un sport relativ nou la noi în ţară, nefiind foarte popular, la nivel profesionist.

Conform datelor existente în bibliografia de specialitate, fotbal-tenisul pe plan mondial se juca acum mai bine de 50 ani în Cehoslovacia, iar de 35 de ani în Romania ş.a.m.d. De altfel, fotbal-tenisul („nohejbal”, în cehă şi slovacă) este considerat drept sport național în aceste țări. Tradiția și școala de fotbal-tenis cehă si slovacă sunt foarte puternice şi bine puse la punct, în aceste țări existând profesionalism la nivelul cluburilor. Federația Internațională de Fotbal-Tenis a apărut însă mult mai târziu față de aceste manifestări.

De-a lungul timpului, s-au afiliat la IFTA țări ca Ungaria, Franța, Rusia, Ucraina, Norvegia, Grecia, Cehia, Slovacia, Spania, SUA, Brazilia, Austria, Australia, Turcia, Congo, Suedia, fiind bineînțeles si membri fondatori. În anul 1991, IFTA organizează primul campionat european, după cum urmează: probele de simplu și dublu, în Ungaria (Kaposvar şi Szolnok), și proba de triplu, în Elveția (Meiringen), iar în anul 1994, prima cupă mondială – în Brazilia (Garanhonnes), și primul campionat mondial, în Slovacia (Kosice).

De-a lungul celor 14 ani de activitate, IFTA a reuşit să organizeze şi Cupa Campionilor Europeni, la nivelul cluburilor, prima ediție desfășurându-se în anul 1996, în Cehia. De altfel, campionatele europene și mondiale se dispută alternativ, o dată la doi ani, în luna noiembrie, țara-gazdă fiind stabilită de către congresul FIFTA, care are loc, de obicei, în primul trimestru al fiecărui an.

România a obținut anul trecut toate medaliile de aur, la Campionatul Mondial de Fotbal-Tenis din Ungaria (http://www.frft.ro).

Citeste mai departeStatistici T5
Inline
Inline