Suporterii organizați legal ai Petrolului protesteaza împotriva… protestului la DNA al unei asociații fantomă, la adresa arbitrului Marius Avram!

Sport

Redactia

Recent, pe siteul cotidianului Gazeta sporturilor, a apărut o infomație potrivit căreia Asociația Suporterilor Petrolului amenința cu o plângere, la Direcția Națională Anticorupție, pe numele arbitrului bucureștean Marius Avram, învinuit că a condus într-o singură direcție partida, de acum o săptămână, dintre echipa „lupilor” și Dinamo. Astfel, se anunța, în material, că această asociație va depune luni, 30 septembrie 2013, hârtia prin care va solicita procurorilor DNA să ancheteze motivele arbitrajului deloc imparțial de atunci al centralului domiciliat în capitala țării. Astăzi însă, am primit, pe adresa de e-mail a www.gazetaph.ro, un protest comun al celor trei organizații legale ale fanilor „galben-albaștrilor” împotriva respectivei acțiuni. Redăm mai jos precizările conținute în respectivul mesaj:

COMUNICAT

Am luat act cu surprindere de articolul “Plângere la DNA împotriva arbitrului Avram, după Dinamo – Petrolul 1-1! E acuzat de viciere de rezultat”, postat în data de 27.09.2013 pe site-ul publicației Gazeta sporturilor, și precizam următoarele:

1. Asociația Suporterilor Petrolului, invocată în articol, nu există in România înregistrată ca persoană juridică;
2. Este pentru prima dată când această denumire apare în spațiul public din România;
3. Nu există nicio grupare a suporterilor echipei Petrolul Ploiești fără personalitate juridică având această titulatură;
4. Cum articolul, prezentat ca o știre exclusivă, nu este semnat, suntem în mod cert în fața unei știri false a unui ziarist care nu a avut curajul să își asume acest fapt;
5. Suporterii Petrolului vor protesta împotriva arbitrajului lui Marius Avram, însă nu prin acțiuni de acest gen;
6. Ne-am obișnuit ca, înaintea unor acțiuni organizate și de impact, să apară știri false, care să încerce să ducă în derizoriu manifestările noastre, dar nu ne așteptam ca și „Gazeta sporturilor” să aibă un asemenea comportament;
7. Solicităm, în mod oficial, o anchetă internă în redacția „Gazetei sporturilor” și aplicarea unei sancțiuni ziaristului în cauză.

Liga Suporterilor “Constantin Tabarcea” a F.C. Petrolul Ploiești

Asociația Suporterilor  “Lupii Galbeni”

Asociația “Nodul Petrolist”

În urma replicii organizaților legale ale fanilor Petrolului, se pune întrebarea cine – și cu ce scop – se ocupă, la „Gazeta sporturilor”, cu astfel de informații neconforme cu realitatea. Apoi, la fel, dacă se verifică autenticitatea datelor primite și a credibilității surselor care le-au furnizat. Firesc ar fi fost, dacă s-ar fi procedat deontologic, să fi fost publicat documentul – în eventualitatea în care și exista – al așa-numitei Asociații a Suporterilor Petrolului, despre care, și după cercetările noastre, nu a auzit nimeni, într-adevăr. Cunscând tradiția și respectul de care s-a bucurat până acum publicația centrală mai sus-meneționată, informația a fost preluată pe mai multe canale media, cu specificarea sursei care și-a asumat exclusiviatea știrii. Dar, așa cum cer, în prezent, și organizațiile mai sus menționate, semnatare ale comunicatului, cine publică astfel de știri trebuie obligatoriu să-și asume și responsabilitatea acestora. Altfel, cititorii ziarelor și vizitatorii siteurilor își pierd încrederea în sursele lor de informare cotidiană. Aștetpăm și noi ca „Gazeta sporturilor” să facă publice rezultatele unei anchete interne, dacă o va face, ci nu să se ascundă totul sub preș. Altfel, mai așteptăm, cu același maxim interes și curiozitate, să aflăm care este strategia de acțiune a celor trei organzații de fani ai Petrolului cu privire la cazul „Arbitrajul lui Marius Avram din meciul Dinamo – Petrolul”.

Foto: www.agerpres.ro

Citeste mai departe

Statistici T5
Inline
Inline