Expoziţia Licitaţiei de Primăvară poate fi vizitată la Ploieşti, joi, 14 martie (orele 09-21) și vineri, 15 martie (orele 10-21), în spatiul găzduit de Hotel Central. Parteneri: Muzeul Județean de Artă  Prahova „Ion Ionescu-Quintus, Consiliul Județean Prahova, Camera de Comerț și Industrii Prahova, Hotel Central.

Iubitorii de artă care au trecut pragul Cazinoului ruinat al Constanţei au numit „Colombina în verde”, semnată de pictorul nostru național, „Mona Lisa de România”. Evenimentul reprezintă un record în ceea ce priveşte numărul de vizitatori pentru o expoziție de artă românească de patrimoniu.

Capodoperă a artei de patrimoniu, „Colombina în verde” a declanşat un topic de discuţii foarte aprins: soarta Cazinoului din Constanţa, la rândul său o operă de patrimoniu. Aflat într-un stadiu avansat de degradare, clădirea Art Nouveau va fi restaurantă din fonduri europene, o sumă de 10 milioane de euro fiind aprobată spre finanţarea acestui proiect. Anunţul a fost făcut de către preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, prezent la Conferinţa de presă pe tema conservării versus degradării operelor de patrimoniu naţional, organizată de casa de licitaţii Artmark, în parteneriat cu Primăria Constanța, în deschiderea Expoziţiei Licitaţiei de Primăvară.

Licitaţia de Primăvară, organizată de Artmark la data de 20 martie, la J.W. Marriott Grand Hotel, propune aproape 200 de opere semnate de mari pictori români: Grigorescu, Tonitza, Petrașcu, Pallady, Băncilă, Cumpăna, Iser, Baba, Piliuță ş.a. Capodopera lui Grigorescu, „Colombina în verde”, ar putea înregistra un nou record pe piaţa de artă, recordul actual fiind înregistrat de tabloul „Nud în iatac”, semnat de Nicolae Tonitza, adjudecat cu suma de 290.000 de euro, în cadrul Licitaţiei de Iarnă organizată de Artmark în decembrie 2011.

Aşa l-am cunoscut eu pe Regele Mihai

Era un subiect tabu înainte de ’89. Copil fiind, apoi adolescent, am reuşit să umplu ceva din g

Au trecut 100 de ani. Unde suntem?

Anul acesta sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire. Poate cel mai important eveniment istoric pen

Cine plătește, de fapt, prețul asumării responsabilității, în fotbal? Și la Petrolul, și pe oriunde altundeva

Tot aud de ani de zile, în fotbalul românesc, cu precădere după 1989, despre asumarea responsabi

Nicolae Iorga, victimă a ocupației germane

Imediat după ocuparea județului Prahova de către trupele germane, acestea au trecut la instaurare

Inline
Inline