Doi tineri din judeţul Prahova sunt suspectaţi de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. că au efectuat operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, altele decât cele prevăzute de acte normative în vigoare.

 

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti – Serviciul Antidrog şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploieşti au documentat activitatea unei grupări infracţionale ce acţiona pe raza judeţului Prahova, în special în Ploieşti, implicată în activităţi de trafic şi consum de substanţe de tip „etnobotanic”.

Din verificările efectuate, a reieşit că doi suspecţi, de 22, respectiv 23 de ani, ambii din Ploieşti, au procurat substanţe psihoactive, pe care le-au distribuit către mai mulţi consumatori, cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani, de pe raza judeţului Prahova.

Pentru probarea activităţilor infracţionale şi tragerea la răspundere penală a celor implicaţi, la data de 3 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul B.C.C.O. Ploieşti, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., cu sprijinul Grupării Mobile de Jandarmi “Matei Basarab” Ploieşti, au efectuat trei percheziţii domiciliare, în municipiul Ploieşti. 

În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate pliculeţe cu substanţe de tip „etnobotanic”, instrumentar pentru cântărirea, ambalarea şi consumul drogurilor, telefoane mobile, aparatură IT, sume de bani. De asemenea, la una din locuinţele percheziţionate, au fost găsite şi câteva grame de cannabis.În urma probatoriului administrat în cauză, cei doi suspecţi au fost reţinuţi, urmând a fi prezentaţi astăzi, Tribunalului Prahova, cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii din cadrul B.C.C.O. Ploieşti şi procurorii D.I.I.C.O.T – Serviciul Teritorial Ploieşti, sub aspectul comiterii infracţiunilor prevăzute de art. 16 alin. 1 din Legea nr. 194/2011 privind combaterea operaţiunilor cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, altele decât cele prevăzute de acte normative în vigoare, urmând a fi dispuse măsurile legale.

Pentru faptele săvârşite, suspecţii riscă o pedeapsă de până la 8 ani de închisoare.

 

Aşa l-am cunoscut eu pe Regele Mihai

Era un subiect tabu înainte de ’89. Copil fiind, apoi adolescent, am reuşit să umplu ceva din g

Au trecut 100 de ani. Unde suntem?

Anul acesta sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire. Poate cel mai important eveniment istoric pen

Cine plătește, de fapt, prețul asumării responsabilității, în fotbal? Și la Petrolul, și pe oriunde altundeva

Tot aud de ani de zile, în fotbalul românesc, cu precădere după 1989, despre asumarea responsabi

Nicolae Iorga, victimă a ocupației germane

Imediat după ocuparea județului Prahova de către trupele germane, acestea au trecut la instaurare

Inline
Inline