Tineretul Național Liberal își exprimă susținerea față de Sabina Elena, eleva de clasa a IX a, din Covasna, care a purtat la școală o bentiță tricoloră. De asemenea, TNL consideră regretabil faptul că acest gest, absolut normal, este catalogat de autoritățile școlare din județ drept unul „copilăresc”, despre care se speră „că nu a fost premeditat”.

România este o țară care respectă drepturile minorităților naționale, având una dintre cele mai evoluate legislații în această privință, realizată în spiritul respectului pentru drepturile omului și ale minorităților naționale. Pornind de la această premisă, este inacceptabil ca etalarea unor simboluri naționale românești să se transforme într-un act de curaj, chiar dacă în zona respectivă populația majoritară este de altă etnie decât cea română.

Dacă gestul Sabinei Elena este unul firesc, cu totul nefirească considerăm că este reacția conducerii liceului „Korosi Csoma Sandor” care i-a solicitat elevei explicații referitoare la motivul pentru care a purtat însemnele naționale. La fel de inexplicabilă este și abordarea Inspectoratului Școlar Județean Covasna care a solicitat liceului un raport privind motivul pentru care mai mulți elevi români au mers la școală cu bentițe tricolore și nu un raport privind agresiunile la care aceștia au fost supuși, cum ar fi fost firesc.

Considerăm că declarațiile doamnei Keresztely Irma, Șeful Inspectoratului Școlar Județean Covasna, potrivit cărora evenimentele de la liceul mixt din Covasna reprezintă un „incident copilăresc” și „un teribilism” denaturează faptele, ironizând un gest firesc de mândrie națională și ignorând adevărata problemă, aceea a agresivității și intoleranței.

Tineretul Național Liberal își exprimă regretul pentru această situație care nu reflectă relația reală dintre populația de etnie maghiară și cea română, care este, în general, una de bună înțelegere și acceptare reciprocă. De aceea, TNL consideră că autoritățile, atât cele școlare, cât și cele de ordine publică, trebuie să acționeze ferm pentru aplanarea acestei situații.

În semn de respect și susținere pentru Sabina Elena, tinerii liberali își vor pune la poza de profil de pe rețeaua de socializare Facebook un pinbadge cu poza în care ea poartă bentița tricoloră. Pinbadge-ul poate fi descărcat de aici: http://www.picbadges.com/badge/3111679/.

 

Aşa l-am cunoscut eu pe Regele Mihai

Era un subiect tabu înainte de ’89. Copil fiind, apoi adolescent, am reuşit să umplu ceva din g

Au trecut 100 de ani. Unde suntem?

Anul acesta sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire. Poate cel mai important eveniment istoric pen

Cine plătește, de fapt, prețul asumării responsabilității, în fotbal? Și la Petrolul, și pe oriunde altundeva

Tot aud de ani de zile, în fotbalul românesc, cu precădere după 1989, despre asumarea responsabi

Nicolae Iorga, victimă a ocupației germane

Imediat după ocuparea județului Prahova de către trupele germane, acestea au trecut la instaurare

Inline
Inline