Triatlon offroad în zona Slon-Ceraşu

Administrație

Redactia

200 de triatloniști și pasionați de sport în natură au luat startul la a 3-a ediție Fără Asfalt la munte

bicicletaCompetiția a avut loc pe 20 august, în Cerașu-Slon, Prahova și a fost prima ediție fără taxă de participare

București, 22 august 2016 — A treia ediție a triatlonului Fără Asfalt Intersport la munte, eveniment premium de triatlon off-road, a avut loc pe 20 august, în zona Cerașu-Slon, Prahova. 200 de participanți, sportivi amatori și profesioniști pasionați de înot, ciclism și alergare, au luat startul în competiție.

‘Încercăm să creăm o atmosferă de sărbătoare la evenimentele Fără Asfalt, cel mai mult ne interesează ca participanții noștri să descopere bucuria pe care o aduce întâlnirea cu natura în contextul celor trei probe ale triatlonului. Faptul că această a treia ediție Fără Asflat Intersport la munte a adus pe Plaiul Slonului mai mulți începători ca în anii trecuți ne-a confirmat că acest concept de eveniment ca un weekend între prieteni are succes’, spune Tudor Vlad, inițiatorul proiectului Fără Asfalt.

Fără Asfalt Intersport la munte este unicul concurs de triatlon off-road din România la care nu se plătește taxă de participare.

Traseul concursului începe cu 1.000 m de înot în lacul Măneciu, continuă cu 21 km de pedalat de la lac spre cascada Schinda, prin pădure, pe malul Telejenelului și înapoi spre Tabla Buții, până pe Plai, deasupra satului Slon. De pe Plai, participanții au pornit în ultima probă a concursului, cea de alergare, pe o distanță de 7 km, până sub vârful lui Crai și înapoi.

‘Traseul este deosebit și provocator, iar la final am înlocuit obișnuita Pasta Party cu Sarmale Party pentru a spori atmosfera de sărbătoare și pentru a da un aer cât mai tradițional evenimentului. Gazdele noastre din Cerașu și Slon sunt foarte primitoare și suntem convinși că aceste întâlniri dintre citadinii care prind drag de locuri cu peisaje frumoase și oamenii locului ar putea fi un început de comunicare de lungă durată, reciproc avantajoasă’, spune Tudor Vlad. Fără Asfalt Intersport la munte li se adresează atât triatloniștilor cât și celor care practică una sau două dintre probele triatlonului, prin secțiunea de ștafetă a concursului.

Pentru a-i face pe concurenți să fie și mai aproape de natură, organizatorii au amenajat un camping pe Plai, acolo unde a fost și sediul evenimentului.

Evenimentul a fost fost organizat cu ajutorul sponsorizărilor primite de la Intersport și eMAG, salvarea a fost pusă la dispoziție de Provita, punctele de rehidratare pentru concurenți au fost alimentate de Aqua Carpatica și SIS, berea de la Sarmale Party a fost oferită de Zăganu, camionetele pentru marcarea traseului și pentru deplasarea echipei de organizatori la punctele de control de pe traseu au venit de la Ford si Porsche București Nord, iar echipa de organizare a primit echipament Oxigen de la Pigna România.

Citeste mai departe

Statistici T5
Inline
Inline