„Uleiul” a ieșit până la urmă la suprafața… Petrolului ’52! Roland Stănescu a marcat din nou în deplasare

Sport

Dragos Trestioreanu

La ultimul antrenament de dinaintea deplasării la Urlați, pentru meciul cu Unirea, Octavian Grigore, domiciliat chiar în orașul gazdă al partidei, s-a confruntat cu două accidentări ale unor titulari ai Petrolului ’52, Nini Popescu și Răzvan Catană. Motiv pentru care nu s-a putut decide seara asupra lotului de 18 pentru jocul cu formația antrenată de fostul găzar Nicolae Nuță, chemând astfel la stadion, a doua zi, toți jucătorii din efectiv, pentru a vedea dacă Popescu și Catană puteau fi apți 100% sau ar fi trebuit înlocuiți. Au fost până la urmă buni de joc, loviturile primite la genunchiul drept, respectiv tibia stângă fiind mai ușoare decât păreau la prima vedere. Nu numai atât, ce doi aveau să fie chiar integraliști la Urlați și printre cei mai buni de pe teren, mijlocașul de bandă marcând din nou, după ce o făcuse în etapa trecută, la Ploiești, cu Petrolul Băicoi.

Roland Stanescu alta, sportonlineph.roAstfel încât, Tavi Grigore și Gică Liliac au putut începe duelul cu Unirea cu „11”-le dorit. Dar, socoteala de acasă nu s-a prea potrivit cu aceea de pe arena dintre vii. Iar asta deoarece, Nuță – dându-și seama că nu poate ieși la joc cu o echipă precum cea a Petrolului – a comandat o apărare „la sânge”, posibilă printr-o mare risipă de energie a fotbaliștilor echipați în roș-alb. Cu experimentatul căpitan al gazdelor, Nicolae Ghiță, în rol de om bun la toate în propriul careu – a degajat minge după minge cât mai departe de buturile inspiratului Robert Marin, fie dincolo de centrul terenului, fie în tribună, fie și dincolo de aceasta! -, Unirea a rezistat toată prima repriză fără a primi golul pe care îl așteptau cei peste 1.500 de fani ai „galben-albaștrilor”, ce-au dominat total fundalul sonor. Drept urmare, chiar cu șase minute înainte de pauză, Grigore l-a scos pe Ilie Dumitrescu, înlocuindu-l cu Dragoș Gheorghe, cel care se preta mai mult unui joc combinativ. Singurele faze periculoase pentru poarta gazdelor au apărut ca urmare a unor faze fixe, reluările lui Daniel Chiriță, Jean Prunescu și Vladimir Butufei fiind rezolvate, prin reflexe de efect, de către goal-keeper-ul urlățenilor.

Georgian Paun, sportonlineph.roPentru a nu se îngroșa eventual „gluma”, la reluare tehnicianul ploieștenilor a renunțat la mijlocașul la închidere Vladimir Butufei și a introdus un al doilea atacant, în spatele lui Roland Stănescu, cel care nu prea avusese parte de mingi bune în primul mitan. Adrian Vintilă a fost omul de susținere perfect al lui Stănescu, atrăgând asupra lui marcajul stoperilor adverși, astfel că, scăpat de maxima atenție a acestora, vârful oltean a putut să-și pună în valoare calitățile de marcator. Prima oară – în minutul 52,atunci  când a reluat cu capul, din careul mic, spre colțul lung, după un corner bătut ca la carte de către Georgian Păun, din nou „omul-spectacol” alo Petrolului, iar a doua oară, 11 minute mai târziu, a trimis, tot cu capul, tot din „6 metri”, la colțul scurt, din centrarea perfectă a căpitanului Claudiu Tudor, ulterior unui corner scurt, tot de pe dreapta, bătut de același Păun.

Nicolae Ghita versus Daniel Chirita, sportonlineph.roA fost momentul în care aglomerata defensivă a Unirii a cedat definitiv, nemaiavând replică nici peste 120 de secunde, tot cu capul Vintilă învingându-l pe Marin, și tot din careul mic, după o centrare venită de pe stânga, de la Mihai Velisar. Intrată în degringoladă, apărarea urlățenilor a scăpat de câteva ori cu mare noroc, la ratările lui Vintilă și Stănescu, Marin a respins ca la handbal un șut din cădere al lui Păun, însă a greșit, în minutul 73, la cel destul de moale al lui Nini Popescu, mingea ducându-se pe sub el, în plasă. Se făcuse de 4-0, dar părea a mai fost loc și de alte reușite. Nu au mai fost totuși, pentru că portarul gazdelor și-a revenit, salvând în destule alte faze pe care scria… gol. Un rezultat final care a arătat diferența reală de valoare dintre combatante, fiind totuși de apreciat modul în care s-au dăruit Ghiță și coechipierii săi în prima repriză. Iar asta într-un mod absolut corect, fapt pentru care centralul Ionuț Neagu nu a arătat nici măcar un caretonaș galben vreunuia dintre jucători!

Cap scos de Robert Marin, sportonlineph.roLa Urlați, realmente, a fost sărbătoare, organizarea – perfectă, intrarea liberă oferindu-le iubitorilor de fotbal prilejul de a veni în număr mare la stadionul aflat într-un cadru natural superb. Cum în urbe își are sediul o firmă prosperă, binecunoscută în toată Europa, una care are și un banner în arenă, este mai de mirare că nu se implică pentru a se face o echipă competitivă, câteva zeci de mii de euro nefăcând… gaură în bugetul acesteia, dar putând conduce la o anumită performanță în fotbalul local.

Madalin Mihailovici cu Mircea Dridea si Cristi Vlad, foto Mihai TomaDeși declarase că nu merge, din cauza emoțiilor, în deplasările echipei al cărei președinte de onoare este, Mircea Dridea a trecut și peste oboseala sărbătoririi – de dimineață până noaptea – a împlinirii vârstei de 80 de ani, fiind prezent la Urlați și urmărind, în picioare, repriza secundă, alături de președintele executiv Cristi Vlad și de reprezentantul firmei despre care se spune că îi va oferi, curând, un ajutor substanțial Petrolului, în drumul său spre Liga 1. Se pare că peste două săptămâni se va face și anunțul oficial, urmând a se afla astfel despre ce va fi vorba: acționar majoritar sau sponsor? Mai degrabă se aude că prima variantă ar fi cea plauzibilă. Și mai eficientă, fără doar și poate. Între timp, s-a aflat și la cât a fost evaluată marca „Petrolul”, astfel încât aceasta poate fi procurată cu 9.000 de euro/anual. Și când te gândești că fusese dată la primărie pentru a se elimina riscul înstrăinării pe te miri unde, iar acum cine chiar o merită, trebuie să bage mâna în buzunar ca s-o aibă! D’ale noastre!

UNIREA: R. Marin 6 – Condrea 5.5, N. Ghiță (cpt) 6, A. Bălașa 5.5, Cl. Ilie 5 (76 – R. Petrea) – C. Sandu 5, T. Iancu 5 (85 – A. Bărbuceanu) – Al. Moise 5.5, Chelba 5.5 (64 – M. Roșu 5), Fl. Gheorghe 5.5 (59 – L. Bârsan 5) – Al. Bobeică 5.5. Antrenor: Nicolae Nuță.

PETROLUL ’52: I. Marinică (fără notă, nu a avut ce apăra) – R. Catană 7, Prunescu 7, D. Chiriță 7 (76 – Alecsandru), Velisar 7.5 – Vl. Butufei 7 (46 – Ad. Vintilă 7) – I. Dumitrescu 6.5 (39 – Dr. Gheorghe 7), Cl. Tudor (cpt) 7.5, G. Păun 8, N. Popescu 7.5 – R. Stănescu 8.5 (83 – Nițescu). Antrenori: Octavian Grigore (principal), Gheorghe Liliac (secund).

Au arbitrat: Ionuț Neagu 7 (Poenarii Apostoli) – Mihai Vizitiu 7 și Louis Oprescu 7 (ambii din Ploiești).

Observator AJF: Stelian Achimescu (Ploiești).

Salutul galeriei, sportonlineph.roLa partida de la Urlați a asistat și președintele AJF Prahova, Silviu Crângașu, prezența acestuia la fața locului impunându-le gazdelor o organizare atentă și foarte bine făcută, până la urmă, motiv pentru care merită toate laudele. Altfel, în Vinerea Mare, de la ora 18.00, pe arena Ilie Oană, ACS Petrolul ’52 Ploiești va primi replica unei echipe întărite în pauza de iarnă, CS Ceptura, prilej pentru amatorii de fotbal de calitate să fie prezenți în număr cât mai mare la meci, liderul neînvins al Ligii A Prahova meritând mai multă atenție decât până acum, cu excepția derbiului cu CS Blejoi.

Foto: www.sportonlineph.ro și Mihai TOMA

Citeste mai departe

Statistici T5
Inline
Inline