Vineri seară, în jurul orelor 19.00, pe strada Izvoare, la numărul 61, a izbucnit un incendiu puternic care s-a întins rapid la casele din jur. 

incendiu

Zona este „înghesuită”, clădirile foarte apropiate, astfel că flăcările de peste 10 metri înălţime s-au întins rapid la încă patru imobile pe care le-au afectat serios. Intervenţia pompierilor a fost promptă şi energică, însă nu a putut decât stinge focarul iniţial şi limita proporţiile dezastrului, focul ameninţând să se extindă în toată zona dacă scăpa de sub control. 

Au sosit la faţa locului 8 autospeciale şi mai multe echipaje de pompieri din cadrul ISU Prahova au putat mai bine de două ore lupta cu flăcările. Întreaga zonă a fost decuplată de la energie electrică, iar casele aflate în pericol inc
lusiv de la reţeaua de gaze.

Oameni deznădăjduiţi, case arse în prag de anul nou şi inundate de apa folosită la stingerea incendiului – acesta a fost tabloul înfăţişat oamenilor
care s-au aflat pe strada Izvoare. O doamnă, proprietar al uneia dintre casele la care s-a întins focul, a suferit un atac de panică şi a fost dusă la spital cu ambulanţa.

Incendiul a izbucnit la o casă bătrânească. Aici este o poveste veche, cele două moştenitoare, femei în vârstă, crescând la respectiva adresă, în condiţii isalubre, câteva zeci de câini vagabonzi. Pentru acest fapt au intrat în conflict cu toţi vecinii, care le-au reclamat în repetate rânduri pentru deranjul suportat, însă autorităţile, inclusiv poliţiştii de la Secţia 4, nu au reuşit să rezolve situaţia. Pe acest fond a izbucnit focul. Cele două, domiciliate în alte zone din Ploieşti, se aflau vineri seara la imobilul din strada Izvoare, pentru a îngriji animalele favorite pe care le introduceau uneori în interior să se mai încălzească alături de ele. Au părăsit casa pentru câteva minute, lăsând focul aprins în sobă şi la aragaz, iar când s-au întors şi au deschis uşa o vâlvătaie uriaşă a izbucnit din interior, alimentată de oxigenul de afară. Vecinii afectaţi de flăcări, la un moment dat, au dat chiar să le aplice o corecţie celor două surori, autoare ale incendiului. Nu după mult timp a sosit şi un echipaj de poliţie, pentru declaraţii, retrăgându-se la secţie cu cele două personaje. Cam aşa s-a scris istoria dramei de pe strada Izvoare.

Aşa l-am cunoscut eu pe Regele Mihai

Era un subiect tabu înainte de ’89. Copil fiind, apoi adolescent, am reuşit să umplu ceva din g

Au trecut 100 de ani. Unde suntem?

Anul acesta sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire. Poate cel mai important eveniment istoric pen

Cine plătește, de fapt, prețul asumării responsabilității, în fotbal? Și la Petrolul, și pe oriunde altundeva

Tot aud de ani de zile, în fotbalul românesc, cu precădere după 1989, despre asumarea responsabi

Nicolae Iorga, victimă a ocupației germane

Imediat după ocuparea județului Prahova de către trupele germane, acestea au trecut la instaurare

Inline
Inline