Gazeta de Prahova

Un turist a murit luat de viitură în Bucegi

Eveniment

Redactia

Un turist a decedat, sâmbătă, în Masivul Bucegi, după ce a fost luat de o viitură puternică formată în urma ploilor torenţiale. Salvatorii montani au fost alertaţi, la orele amiezii, printr-un apel la dispecerat, cu privire la faptul că un turist care mergea prin Valea Bucşoului spre Vârful Omu împreună cu alte două persoane – o fată şi un băiat – a fost luat de o viitură, incidentul petrecându-se la ultima săritoare de pe acest traseu extrem de dificil, într-o zonă în care valea s-a îngustat.

Potrivit şefului Serviciului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, salvatorii montani l-au găsit, după mai multe ore de căutări, pe turistul luat de ape undeva la jumătatea văii în zona căreia s-a produs incidentul.

Salvamontiştii au încercat până la sfârşitul zilei să recupereze trupul neînsufleţit, însă operaţiunea s-a dovedit foarte dificilă atât din cauza vremii, cât şi a întunericului.

De asemenea, celelalte două persoane care îl însoţeau au fost recuperate şi duse la Cabana Omu, unde au înnoptat, condiţiile meteorologice fiind extrem de nefavorabile, pe munte plouând torenţial şi fulgerând puternic.

Citeste mai departe

Imagini de la recuperarea cu suport aero realizata astazi pe Valea Albă, de catre salvamontistii prahoveni si elicopterul pus la dispozitie de catre Inspectoratul General pentru Aviatie si Departamentul pentru Situatii de Urgenta.Din pacate, astazi a fost situatia in care cel mai negru gand al salvamontistilor cand merg sa recupereze un decedat, devine realitate , cel in care trupul gasit sa nu fie al persoanei cautate, ci al unei alte persoane neanutate ca disparuta, cum s-a intamplat si acum, ca in multe alte situatii. Actele gasite asupra victimei ne confirma ca aceasta nu este persoana anuntata ca disparuta acum 2 saptamani, fiind vorba de o persoana cu un al nume, domiciliata in Giurgiu. Continua cautarile, continua consumul de resurse umane si materiale, continua expunerea la risc, dar , noi nu putem spune "NU", noi nu putem spune "NU se poate" !

Publicată de Salvamont Romania - Dispeceratul National Salvamont pe Duminică, 17 martie 2019
Fără categorie
Statistici T5
Inline
Inline