Un turist a decedat, sâmbătă, în Masivul Bucegi, după ce a fost luat de o viitură puternică formată în urma ploilor torenţiale. Salvatorii montani au fost alertaţi, la orele amiezii, printr-un apel la dispecerat, cu privire la faptul că un turist care mergea prin Valea Bucşoului spre Vârful Omu împreună cu alte două persoane – o fată şi un băiat – a fost luat de o viitură, incidentul petrecându-se la ultima săritoare de pe acest traseu extrem de dificil, într-o zonă în care valea s-a îngustat.

Potrivit şefului Serviciului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, salvatorii montani l-au găsit, după mai multe ore de căutări, pe turistul luat de ape undeva la jumătatea văii în zona căreia s-a produs incidentul.

Salvamontiştii au încercat până la sfârşitul zilei să recupereze trupul neînsufleţit, însă operaţiunea s-a dovedit foarte dificilă atât din cauza vremii, cât şi a întunericului.

De asemenea, celelalte două persoane care îl însoţeau au fost recuperate şi duse la Cabana Omu, unde au înnoptat, condiţiile meteorologice fiind extrem de nefavorabile, pe munte plouând torenţial şi fulgerând puternic.

Aşa l-am cunoscut eu pe Regele Mihai

Era un subiect tabu înainte de ’89. Copil fiind, apoi adolescent, am reuşit să umplu ceva din g

Au trecut 100 de ani. Unde suntem?

Anul acesta sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire. Poate cel mai important eveniment istoric pen

Cine plătește, de fapt, prețul asumării responsabilității, în fotbal? Și la Petrolul, și pe oriunde altundeva

Tot aud de ani de zile, în fotbalul românesc, cu precădere după 1989, despre asumarea responsabi

Nicolae Iorga, victimă a ocupației germane

Imediat după ocuparea județului Prahova de către trupele germane, acestea au trecut la instaurare

Inline
Inline