Vara Copiilor 2024, un real succes

Redactia -

Vara Copiilor 2024, un real succes

„Vara Copiilor” 2024, eveniment organizat de Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Prahova (APDT Prahova), în perioada 15-16 iunie, la Grădina Botanică Bucov, a atras peste 1500 de participanți, copii în general între 6-12 ani, însoțiți de adulți.
           

„Vara Copiilor”, aflat la ediția a III-a, a fost realizat într-un loc ideal pentru familiile cu copii, Grădina Botanică Bucov. Evenimentul s-a vrut unul pre-vacanță, în care copiii au găsit numeroase ateliere, o zonă de spectacole, una de activități, una de observații astronomice, iar alta de-ale gurii și o expoziție de fotografie. O noutate pentru Grădina Botanică Bucov și pentru participanți a fost Aleea senzorială, Ecosistemele României, care începând cu 15 iunie poate fi încercată de vizitatorii grădinii. Desculț poți simți natura de la mare la munte, într-un singur loc, pe aleea senzorială.
           

În fiecare zi copiii au avut de ales dintre 13 ateliere pe teme diferite. În cadrul atelierelor copiii au aflat despre Arta cu ajutorul mărgelelor – tradițional și modern, cu Steliana Barbu – voluntar Brâu Muntenesc; Arta de a împleti cosițele, cu Ana Maria Răuș – voluntar Brâu Muntenesc. Au putut participa la Atelier de pictură, cu Alexandra Simion – voluntar Brâu Muntenesc; Atelier cusături și țesături mărgele la gherghef, cu Sorina Gheorghiu, Atelier de cusut tablouri, cu Vicky Țuga – voluntar Brâu Muntenesc; Atelier de fluiere, cu Negrut Corneliu (Nea Toni), dar și  ateliere ca „Cu mic și mare hai la mișcare”, cu Lavinia Stoica – medic kinetoterapeut Centrul Medical SanConfind; Atelier olărit, cu Cristian Munteanu – meșter olar Fundația Domeniile Cantacuzino, sâmbătă. Duminică au participat la ateliere ateliere de croșetat cu Angela Camenschi, profesor croșetat și atelier pictură Iulia Sasarman, pictoriță – Academia de Artă Handmade București; atelier de mărgelit – modelare flori din mărgele, cu Magda Stan, artist artizan și Victoria Semen, artist artizan – Academia de Artă Handmade București;  atelier aranjamente cu plante uscate, ing. Elena Andrei; atelier inițiere în arta șahului, cu David – George Dura, tânăr șahist; atelier tehnici acordare prim ajutor, cu Andra Panait și voluntarii Fundația pentru SMURD sau atelier Ikebana, cu Cristina Popa, reprezentant al Grădinii Botanice Bucov.
     

În ambele zile au participat la atelier „Sănătos de mic”, cu Diana Voican medic Asociația SAMAS, atelier brațări pietre semiprețioase, Gabriela Tănase; atelier modelare baloane sau au devenit cosmonauți cu Hand made, Art Costi.
   

Sâmbătă copiii au învățat: Horă, Sârbă, Ciobănaș, Sârba Ofițerească de la Cătălin Gheorghiu, Pamporea de la Vlad Ivan și multe alte dansuri din Prahova, ca Alunelul, Sălcioara, Hodoroaga, Brâulețul pe călcâi.
     

În zona de activități sâmbătă copiii au fost transformați in animăluțe sau eroi cu pictura pe față, au participat la atelierul despre educație montană, dar și la atelierul despre Siguranță pe #2 roți – Semne de circulație și reguli în trafic. Apoi a fost timpul cursei de biciclete, care i-a încântat pe participanți. Duminică au desenat, au făcut broscuțe din hârtie și au participat la traseul cu obstacole.
Sâmbătă și duminică Supernova Planetarium a organizat cu un telescop observații de zi, pentru Soare și observații astronomice de seară.
           

Duminică în zona de spectacole Asociația Folclorică „Brâu Muntenesc”, Ansamblul Folcloric „Rapsodia Prahovei” al Palatului Copiilor din Ploiești, Grupul de dans tradițional  ,,Datina Senior, Ansamblul „Joc Muntenesc” și „Joc Muntenesc Junior”, Grupul vocal-folcloric Ciobănașu’ de la Munte,  Grupul vocal-folcloric Mândrele de la Ploiești au oferit un spectacol impresionant participanților, pentru ca în final să facă dansuri populare la liber.
       

„Vara Copiilor” este un eveniment marca APDT Prahova, organizat împreună cu partenerii: Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova, Asociația Folclorică „Brâu Muntenesc”, Asociatia „Suntem Romania!”,Clubul de Turism și Arte ESCAMONDE Ploieși, Fundația Domeniile Cantacuzino, Fundația pentru SMURD, AsociațiaSAMAS, Academiei de Artă Handmade București, SuperNova Planetarium, Bibi Adventure, SanConfind; cu ajutorul sponsorilor: BIBI Touring, La Nasu Conasu, Hotel Carpathia Sinaia, Danone, Bibi Camp Fest, Cewe și al partenerilor media: Radio Prahova, Ziarul Romania lui Caragiale, Telegrama, Prahova economică, Arte Fapte, Info Ploiesti City, Ploiestii.ro.