• Ieri, în jurul orei 15, polițiștii Postului Predeal-Sărari au fost sesizați despre faptul că unei persoane i-au fost sustrași arbori de pe proprietatea din satul Gura Vitioarei.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că persoana bănuită de comiterea faptei ar fi un bărbat din localitate, surprins de reclamantă în timp ce transporta la domiciliu lemn sustras, pe care l-ar fi depozitat în spatele locuinței. 

Reprezentantul ocolului silvic a procedat la inventarierea arborilor găsiți pe un teren viran neîmprejmuit, lângă locuința persoanei bănuite și a identificat 8 trunchiuri arbori specia carpen cu diametre pe secțiunea de tăiere cuprinse între 18 cm și 30 cm.

În urma deplasării la fața locului, pe terenul indicat de proprietară, au fost identificate 8 cioate aceeași specie.

Procedându-se la calcularea volumului mediu al cioatelor arborilor tăiați, s-a stabilit un volum de 1,77 m3, fapta săvârșită constituind contravenție.

Materialul lemnos a fost lăsat în custodia proprietarilor, iar bărbatul bănuit a fost sancționat contravențional, conform prevederilor Legii nr. 171/2010.

 

  • Polițiști din cadrul Poliției Câmpina au depistat, pe raza municipiului, trei bărbați care transportau, cu atelaje hipo material lemnos, fără documente legale de proveniență.

           Au fost sancționați contravențional cu amenzi în cuantum de 5.000 lei fiecare, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat pădurarului din cadrul Ocolului Silvic Sinaia.

 

  • În jurul orei 1230, polițiști ai Postului Poiana Câmpina au depistat un bărbat care transporta târâș, cu un cal material lemnos specia gorun, provenit din coronamentul unui arbore doborât de fenomene naturale.A fost sancționat contravențional cu o amendă de 3.000 lei, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat pădurarului din cadrul Ocolului Silvic Sinaia.
  • Și polițiștii Postului Provița de Jos au depistat, în satul Drăgăneasa, un bărbat care transporta, cu un atelaj hipo material lemnos, fără a deține documente legale de proveniență. Și acesta a fost sancționat cu o amendă de 6.000 lei, materialul lemnos fiind confiscat și predat pădurarului din cadrul Ocolului Silvic Sinaia.

 

  • De asemenea, polițiști ai Postului Cerașu au depistat, în satul Slon, un bărbat care tăiase fără drept, cu un topor, din pădurea Ocolului Silvic Vălenii de Munte, un arbore specia jugastru, nemarcat de organele silvice. S-a procedat la cubarea acestuia, rezultând cantitatea de 0,72 m3 material lemnos, motiv pentru care a fost sancționat cu o amendă de 4.000 lei. Toporul folosit la comiterea faptei a fost confiscat.

Aşa l-am cunoscut eu pe Regele Mihai

Era un subiect tabu înainte de ’89. Copil fiind, apoi adolescent, am reuşit să umplu ceva din g

Au trecut 100 de ani. Unde suntem?

Anul acesta sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire. Poate cel mai important eveniment istoric pen

Cine plătește, de fapt, prețul asumării responsabilității, în fotbal? Și la Petrolul, și pe oriunde altundeva

Tot aud de ani de zile, în fotbalul românesc, cu precădere după 1989, despre asumarea responsabi

Nicolae Iorga, victimă a ocupației germane

Imediat după ocuparea județului Prahova de către trupele germane, acestea au trecut la instaurare

Inline
Inline