Potrivit normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, aprobate prin Hotarârea Guvernului nr. 50/2011, Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, aprobate prin Hotarârea Guvernului nr.52/2011, Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr.38/2011, beneficiarii sunt obligaţi să-şi plătească impozitele locale, care sunt cele prevăzute de art. 248 lit.a)-c) din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, respectiv impozitul pe imobile, terenuri și autoturisme/autovehicule.

La solicitarea Ministerului Muncii, până la data de 31 ianuarie, toţi primarii au avut obligaţia să transmită Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, situaţia beneficiarilor de ajutoare sociale-venit minim garantat, alocaţia de susţinere a familiei şi indemnizaţia de creştere a copilului- care nu şi-au plătit impozitele locale. Iată situaţia restanţierilor :

· Alocaţia de susţinere a familiei: 11, 65% dintre cei 347.469 beneficiari nu şi-au plătit impozitele locale;
· Venitul minim garantat: 10,84% dintre cei 190.490 de beneficiari nu şi-au plătit impozitele locale;
· Indemnizaţia de creştere a copilului: 6,71% dintre cei 177.577 de beneficiari nu şi-au plătit impozitele locale.

Aşadar, 10,21 % din totalul beneficiarilor înregistrează restanţe. Judeţele în care există cel mai mare număr de restanţieri sunt: Mureş-23,4%, Dolj-17,12%, Bacău-16,9%, Sălaj-16,43%, Giurgiu-16,18%, iar în capitală-7,92% dintre beneficiari. Toţi cei care au restanţe la plata impozitelor locale ies din plată începând de astăzi, 1 februarie, a.c. Toţi beneficiarii vor fi înştiinţaţi de suspendarea plăţii. Aceştia sunt repuşi în drepturi, în momentul în care fac dovada plăţii taxelor. Astfel, dacă cetăţenii îşi achită obligaţiile locale într-o perioadă de 5 luni de zile, reintră în plată şi vor primi şi drepturile din urmă. În situaţia în care nu plătesc restanţele în această perioadă de timp, dreptul încetează , iar beneficiarul trebuie să reia întreaga procedură, pentru a reintra în drepturi. Echipele de specialişti de la ANPIS vor verifica, în perioada următoare, dacă datele transmise de primarii coincid cu cifrele din registrele de la primăriile din ţară. Edilii locali care nu au trimis datele corect, riscă amenzi de până la 5.000 de lei. 

M-am săturat până peste cap de manelişti!

Florin Salam este un artist care apare în topul căutărilor Google înaintea tuturor Florinilor ce

Da, tovarăși, era mai bine „înainte”! Să vă reîmprospătez memoria

Pentru că tot a fost 23 august şi apar pe Facebook tot felul de indivizi care afirmă că  „în

Uimitoarea numire post-retragerea în spate a fostului antrenor principal al Petrolului

Am fost la Popești-Leordeni, sâmbăta trecută, acolo unde Petrolul a câștigat greu, pe final de

Nicolae Iorga, victimă a ocupației germane

Imediat după ocuparea județului Prahova de către trupele germane, acestea au trecut la instaurare

Inline
Inline