0-3 la Pitești, de ziua domnului Mădălin Mihailovici? Chiar așa, domnule Grozavu? Ce-ar trebui să urmeze în mod normal și imediat?

Dragos Trestioreanu -

0-3 la Pitești, de ziua domnului Mădălin Mihailovici? Chiar așa, domnule Grozavu? Ce-ar trebui să urmeze în mod normal și imediat?

Am văzut multe, foarte multe meciuri de fotbal la viața mea, fie pe stadion, fie pe micul ecran, dar unul mai ciudat decât cel de la Pitești, de pe arena Nicolae Dobrin, din prologul etapei a X-a a campionatului Ligii a II-a – rar de tot! Cum poate să piardă cu 3-0 o echipă, Petrolul, care a început partida din Trivale la fel ca și pe aceea cu Aerostar Bacău, de acasă, adică putând deschide scorul iar în primul minut? Și a mai avut o ocazie în următorul, dar a primit gol în al treilea minut de joc! Cum poate să piardă cu 3-0 o echipă, Petrolul, când a avut o posesie superioară și a avut ocazii mai mult sau mai puțin mari? Cum poate să piardă cu 3-0 o echipă, Petrolul, chiar de ziua partenerului-finanțator, domnul Mădălin-Jorj Mihailovici meritând cu totul altceva azi? Dar, uite că a pierdut! Oare, numai pentru că FC Argeș a fost pragmatică?

La Pitești, după primul fluier al unui arbitru căruia s-a observat lesne că îi plăcea să vorbească mult cu jucători, dar nu prea știa când să lase jocul liber și când nu, aprecierile confuze ale lui conducând uneori și la mari erori, am avut parte de un déjà-vu! Nu a mai fost un corner, ci o pasă a lui Marinescu pentru Lumu, executantul de-atunci al loviturii de la colțul terenului, către Cruceru, ci o pasă a olandezului spre Ghinga, liber la 16 metri, dar jucătorul cu CV de L1 a tras în… plopii din Trivale! Nici nu se scurseseră 60 de secunde de joc! În următoarele cam tot atâtea, Saim Tudor, repoziționat ca vârf, după găselnița de la Cluj și meciul stat pe bancă, contra Aerostarului, a căzut neașteptat de lângă Hreniuc și ar fi trebuit să-i mulțumească arbitrului că nu i-a dat un „galben”! Ei bine, din minutul 3 s-a schimbat totul față de confruntarea cu moldovenii, fiindcă speculativul fost petrolist Buhăescu a câștigat neașteptat de ușor duelul aerian cu mai înaltul Plămadă, i-a deviat lui Năstăsie, cel care i-a retrimis mingea în spatele ex-fundașului central al Botoșaniului, acolo de unde atacantul Argeșului a plasat-o în colțul lung, în stânga unui Tordai care avea să ne arate că are probleme la șuturi plasate într-acolo! Atins ușor, balonul s-a dus în plasa interioară, jos, lângă stâlpul din stânga al buturilor Petrolului. Cu 1-0 așa de repede, „alb-violeții” au și bifat, pesemne, planul stabilit de Emil Săndoi pentru prima repriză. Idee întărită și de faptul că, în ultimele 20 de minute ale celei dintâi jumătăți a jocului, Raul Costin și coechipierii săi nu l-au prea mai deranjat pe Tordai. În schimb, tot atunci lui Ureche i-au trecut pe lângă… ureche câteva bombe ale lui Țigănașu, o dată transversala salvându-l de la egalare! Impresia generală a fost că petroliștii au ținut mai mult de minge, pe când argeșenii au știut ce să facă atunci când au avut-o! Adică, s-o bage în ațe! Să nu uităm și că, pe finalul primei reprize, arbitrul l-a iertat de un penalti clar pe Țigănașu, la un fault făcut în careul mare asupra lui Tofan, un fotbalist tânăr și foarte interesant!

Tot în minutul 3, firește cel al mitanului secund, Buhăescu – care a stat când în picioare, când pe gazon, fiind numărul 1 la proteste, dar și la joc – a „recidivat” cu un călcâi, în urma căruia i-a pus perfect mingea lui Năstăsie, oferindu-i șansa de a șuta tot spre colțul lung și tot prin stânga lui Tordai, pe acolo unde portarul detașat de la Viitorul lui Hagi a luat și golul din meciul pierdut cu Metaloglobus, plus unul la Cluj! După 0-2, Petrolul a reluat munca de… Sisif, adică a atacat poarta lui Ureche, punând presiune, dar nereușind să fructifice nicio oportunitate de a marca, deși a avut destule. Mai mult, după ce trecuse și al treilea minut de prelungire a jocului hotărât de către central, profitând de continuarea jocului argeșenii au mărit ecartul la trei lungimi, în minutul 90+4, după un contraatac bine terminat de fostul astrist Vasile Gheorghe, cel care a știut cum să scoată o lovitură liberă, la 20 de metri, din poziție centrală, pe care a transformat-o tot în stânga bietului goal-keeper al Petrolului, al cărui plonjon tardiv a fost, e drept, rezultatul împingerii zidului coechipierilor de către argeșeni postați acolo cu dibăcie de Săndoi! Și asta a fost totul. Mai exact un meci pierdut la un scor rușinos, deși cifrele de ansamblu se poate să fi avut un… plus, pe bucăți, în favoarea învinșilor!

Context în care nu fotbaliștii cred că au fost principalii țapi ispășitori, nici Cristi Vlad, un președinte executiv ce i-a pus la dispoziție antrenorului un efectiv pe care alții și l-ar fi dorit, dar nu au putut să-l aibă, ci exclusiv cel care la Cluj a venit cu… cai verzi pe pereți, iar la Pitești, nu a fost prea departe de așa ceva. În Ardeal, a mers prima oară pe un 1-3-4-3 fără atacant de meserie, iar în Muntenia, deși a revenit la 1-4-1-2-3, tot fără vârf a început meciul cu Argeșul. Deși Saim Tudor a arătat pe „Cluj Arena” că nu are vreo cu postul de număr 9, la fel și pe „Nicolae Dobtrin”! Săracul s-a mai și accidentat la cap, fiind nevoie de o schimbare „U 21” pentru „U 21”, iar cum pe bancă era doar Țicu, el a intrat. Dar ca… fundaș stânga, rămânând fără să mai joace astfel Nini Popescu, Herea și Arnăutu, cei cu care se mai putea încerca câte ceva, fiindcă golul de 3-0 a venit în ceasul al 12-lea! Câtă vreme tehnicianul insistă cu tandemul de fundași centrali Plămadă-Cazan, care marchează, dar și… primește goluri, ca să zic așa, de l-au încurcat și pe junele Olaru, câtă vreme jucătorii nici nu mai știu dacă pot bifa două meciuri la rând, chiar și după un succes clar, sau în ce zone îi va tot muta omul din spațiul tehnic, vinovatul e doar unul. ANTRENORUL PRINCIPAL! Iar cine trebuie să ia măsuri, rapide, se pricepe mai bine decât toți cei care îi cer acum demisia celui care a ajuns la trei eșecuri în deplasare, în doar 10 etape! Cam multe pentru o candidată la promovare, nu-i așa? Dacă nu se iau decizii rapide, atunci și așa ceva ar fi la fel de ciudat ca și meciul de la Pitești, care nu putea fi pierdut NICIODATĂ cu așa un scor!

FC ARGEȘ: Ureche 7 – Turda 6.5, Vișa 6.5, Hreniuc 6.5 – Tofan 7.5, Costin (cpt) 7, Panait 6.5, Şerbănică 7.5 –  Buleică 7 (79 – Oancea), Buhăescu 9 (65 – Enceanu 7), Năstăsie 8.5 (82 – Vasile 8). Colectiv tehnic: Emil Săndoi (antrenor principal), Valentin Năstase (antrenor secund), Dumitru Hotoboc (antrenor al portarilor), Dan Didiță (preparator fizic).

FC PETROLUL: Tordai 5 – Olaru 5, Plămadă 4 (55 – Cruceru 6), Cazan 5, Ţigănaşu 7 – Chindriş 6 (56 – Tamuz 5.5) – Ghinga 5, Marinescu (cpt) 6.5 – Lumu 6, Tudor 5.5 (75 – Țicu 6), Ştefănescu 7. Colectiv tehnic: Leo Grozavu (antrenor principal), Mugurel Cornățeanu (antrenor secund), Vasile Șleam (antrenor al portarilor), Ovidiu Chiribici (preparator fizic).

Au arbitrat: Rareş George  Vidican 6 (Satu Mare) – Raul Constantin Ghiciulescu 6 (Lugoj) şi Doru Claudiu Lucaciu 7 (Cluj).

Arbitru de rezervă: Viorel Nicușor Flueran (Craiova).

Observatori: Alexandru Gherghe (Făgăraș), pentru joc, și Victor Stănişteanu (Buzău), pentru arbitraj.

Cartonașe galbene: Buleică (39), Plămadă (51), Tofan (78), Tamuz (78), Marinescu (89).

În următoarele două etape, a XI-a și a XII-a, Petrolul va evolua, de fiecare dată, pe arena Ilie Oană, prima oară – marți, 9 octombrie, de la 19.30, cu Luceafărul Oradea, apoi miercuri, 17 octombrie, de la aceeași oră, cu CS Mioveni, ultimul fiind un joc foarte dificil. Se aude deja, însă, că vineri, 5 octombrie, s-ar anunța renunțarea la serviciile staff-ului tehnic condus de Leo Grozavu și alegerea unui alt antrenor principal, în pole-position părând a fi Edward Iordănescu, iar în plan secund – Marius Măldărășanu, ambii fiind liberi de contract și, nota bene, foști echipieri ai trupei „lupilor”! Cel puțin așa susține, la această oră, siteul cotidianului Libertatea! Altfel, jucătorii au fost alături de suporterii care au boicotat meciul de la Pitești, din cauza zilei și orei de desfășurare impusăm de televiziuni, ei intrând pe teren cu un banner având un mesaj sugestiv, la fel cum au procedat și echipierii Argeșului. Să vedem ce va mai fi pe viitor în acest „război”…

Foto: www.fcpetrolul.ro