1-4-3-3 versus 1-3-4-3 sau Petrolul contra lui „U” – care va fi mai tare? Gigi Mulțescu mizează totul pe cartea atacului la buturile echipei unui… portar!

Dragos Trestioreanu -

1-4-3-3 versus 1-3-4-3 sau Petrolul contra lui „U” – care va fi mai tare? Gigi Mulțescu mizează totul pe cartea atacului la buturile echipei unui… portar!

După ce, în mandatul lui Leo Grozavu, Petrolul a jucat predilect în așezarea 1-4-1-2-3, rar în 1-4-1-4-1, dar a încercat, la Cluj, cu „U”, chiar și un 1-3-4-3, în cele scurte ale lui Octavian Grigore și Mugurel Cornățeanu, dinspre finalul anului trecut, s-a mers pe mai… clasicul 1-4-2-3-1, iar după pauză de iarnă, a revenit „la putere” modulul preferat de către  primul antrenor principal din acest sezon. Ei bine, de-acum, odată cu destituirea… definitivă a lui Grozavu & Co., Petrolul va miza, sub bagheta lui Gheorghe Mulțescu – prezentat oficial, vineri, de vicepreședintele executiv Tavi Grigore și de ofițerul de presă Ionuț Pană -, pe un super ofensiv 1-4-3-3. Asta evident pentru că cel poreclit SMURDUL știe foarte bine – și a și spus-o la conferință de presă ce a prefațat derbiul cu Universitatea – că numai atacând câștigi un meci, ci nu doar apărându-te!

S-ar părea că, în urma deciziei de a asedia reduta „șepcilor roșii”, pentru un succes vital, care ar mai adăuga încă o echipă dintre primele patru, la capitolul „rezultate directe favorabile” pentru Petrolul, primul… „10” ar putea arăta așa (am scris primul „10”, fiindcă noul antrenor al portarilor, Cătălin Mulțescu, fiul principalului, are obiceiul de a decide în ziua meciului, pentru a fi cât mai inspirat!): ? – Borța, Ghinga, Pușcaș, Țigănașu – Kozoronis, Bucșa, Marinescu – Saim Tudor, Arnăutu, Moldoveanu. În situația în care cel din urmă – care acuza ușoare probleme medicale, rezolvabile însă până la ora meciului – nu ar putea totuși intra pe teren de la început, varianta de schimb ar fi o „mică bombă”, cu Olaru fundaș dreapta, Borța urcat în trioul din față, iar Saim – mutat în locul lui Moldoveanu. Dar asta ar fi mai degrabă o variantă de avarie, prima trebuind a fi luată, cred eu, în considerare 100%. Aș fi vrut să aduc la cunoștință și numele rezervelor, dar – măsură inedită – Mulțescu sr. a oprit… tot lotul în cantonament și se va decide abia sâmbătă asupra celor șase jucători de câmp, a portarului, reamintesc, fiind sarcina juniorului.

Dacă, inițial, delegația ardeleană optase pentru a se antrena vineri pe terenul liderului Ligii A Prahova, CS Blejoi, până la urmă, s-a schimbat planul inițial, alegându-se o reciprocitate cu Astra Giurgiu, care are meci sâmbătă la Cluj, cu CFR, în play-off-ul Ligii 1. Drept urmare, Giurgiu și compania s-au antrenat în „9 Mai”, pe fosta arenă Columbia, și – notează www.stiriactuale.ro – achiziția din iarnă Pîrvulescu (ex-Pandurii Târgu Jiu, vizat și de… Petrolul) s-ar fi accidentat grav și va absenta la derbi! La fel ca și Goga, reținut pe tușă de cartonașul roșu pe care l-a primit etapa trecută, pe „Cluj Arena”, de la arbitrul vâlcean Cătălin Buși, pe parcursul meciului cu FC Argeș Pitești. Dacă așa a și fost, „U” va fi lipsită de doi fotbaliști ofensivi importanți și buni marcatori, totodată. Una peste alta, antrenorul principal Bogdan Lobonț, fostul portar internațional, are totuși la dispoziție jucători buni de atac, mai deficitară părând „U” în apărare. De amintit că în efectivul ardelenilor se află cei mai mulți jucători „U 21” împrumutați de la Viitorul Ovidiu. Mult mai mulți decât cei care au fost detașați la Petrolul. Deci, pe undeva, va fi și un duel între „recruții” lui Gică Hagi!

Brigadă de prim eșalon la cel mai așteptat meci al etapei a XXVII-a a campionatului Ligii a II-a, formată din centralul craiovean George Cătălin Găman și asistenții Vladimir Urzică (Piatra Neamț) și Adrian Popescu, ultimul fiind concitadinul arbitrului, rezerva fiind ales Andrei Lucian Țiții, din Șura Mică (județul Sibiu), el fiind singurul care nu face parte din lotul A. Observatorul de joc vine tocmai de la Suceava, Ciprian Anton, pe când cel pentru arbitraj mult mai de aproape, fiind vorba despre Ion Cristea, domiciliat în capitala țării.

Se așteaptă o atmosferă frumoasă sâmbătă, 30 martie 2019, de la 18.30, ora de debut a unui derbi de mare tradiție, care va fi preluat live de toate cele trei posturi ce dețin drepturile de transmisie, Digisport, Telekomsport și Look, iar arena Ilie Oană, casa petroliștilor de pretutindeni, se visează a fi plină ochi, pentru a-i conduce pe „lupi” spre victorie, într-un meci cam de… totul sau nimic pentru viitor!

Foto: www.fcpetrolul.ro