10.000 de arbori plantaţi de copii la marginea Ploieştiului

Daniel Dimache -

Sâmbătă, 25 noiembrie, în cadrul acţiunii „Rădăcini tinere pentru pădurile de mâine”, circa 1000 de copii, elevi la mai multe şcoli din Ploieşti au venit, însoţiţi de părinţi, de cadre didactice, de activişti în domeniul civic, să participe la o vastă acţiune de plantare în nordul municipiului, în zona supermarketurilor. Au fost plantaţi circa 10.000 de puieţi de arţar, stejar auriu, salcâm, pentru a forma o perdea verde, barieră împotriva noxelor degajate de traficul crescând de pe DN1. A fost o zi cu totul specială pentru cei mici şi nu numai.

“Au plantat pomişorii cu mare drag, şi-au scris numele pe plăcuţe pe care le-au agăţat pentru ca fiecare să-şi recunoască, mai târziu, propriul copac şi, imediat după ce l-au plantat, l-au îmbrăţişat, pentru a-i da viaţă”, ne-a declarat doamna Cristina Petre, inspector şcolar în cadrul ISJ Prahova.

Tot sâmbătă, elevi au participat şi la alte acţiuni de plantare în localităţile lor: Câmpina, Lipăneşti, Bucov, Puchenii Mari, Olari, Izvoarele, Sângeru.