Gazeta de Prahova

10.000 de arbori plantaţi de copii la marginea Ploieştiului

Fără categorie

Daniel Dimache

Sâmbătă, 25 noiembrie, în cadrul acţiunii „Rădăcini tinere pentru pădurile de mâine”, circa 1000 de copii, elevi la mai multe şcoli din Ploieşti au venit, însoţiţi de părinţi, de cadre didactice, de activişti în domeniul civic, să participe la o vastă acţiune de plantare în nordul municipiului, în zona supermarketurilor. Au fost plantaţi circa 10.000 de puieţi de arţar, stejar auriu, salcâm, pentru a forma o perdea verde, barieră împotriva noxelor degajate de traficul crescând de pe DN1. A fost o zi cu totul specială pentru cei mici şi nu numai.

“Au plantat pomişorii cu mare drag, şi-au scris numele pe plăcuţe pe care le-au agăţat pentru ca fiecare să-şi recunoască, mai târziu, propriul copac şi, imediat după ce l-au plantat, l-au îmbrăţişat, pentru a-i da viaţă”, ne-a declarat doamna Cristina Petre, inspector şcolar în cadrul ISJ Prahova.

Tot sâmbătă, elevi au participat şi la alte acţiuni de plantare în localităţile lor: Câmpina, Lipăneşti, Bucov, Puchenii Mari, Olari, Izvoarele, Sângeru.

Citeste mai departe

Imagini de la recuperarea cu suport aero realizata astazi pe Valea Albă, de catre salvamontistii prahoveni si elicopterul pus la dispozitie de catre Inspectoratul General pentru Aviatie si Departamentul pentru Situatii de Urgenta.Din pacate, astazi a fost situatia in care cel mai negru gand al salvamontistilor cand merg sa recupereze un decedat, devine realitate , cel in care trupul gasit sa nu fie al persoanei cautate, ci al unei alte persoane neanutate ca disparuta, cum s-a intamplat si acum, ca in multe alte situatii. Actele gasite asupra victimei ne confirma ca aceasta nu este persoana anuntata ca disparuta acum 2 saptamani, fiind vorba de o persoana cu un al nume, domiciliata in Giurgiu. Continua cautarile, continua consumul de resurse umane si materiale, continua expunerea la risc, dar , noi nu putem spune "NU", noi nu putem spune "NU se poate" !

Publicată de Salvamont Romania - Dispeceratul National Salvamont pe Duminică, 17 martie 2019
Fără categorie
Statistici T5
Inline
Inline