10 ani de la lansarea Gazetei de Prahova

Daniel Dimache -

10 ani de la lansarea Gazetei de Prahova

Pe 16 septembrie 2006, o echipă de jurnalişti lansa cotidianul Gazeta de Prahova. Prilej pentru ca noi, cei care activăm acum la Gazetă să ne amintim de unde am plecat şi să ne urăm, de ce nu?, la mulţi ani! Au fost vremuri frumoase, atunci când, o echipă, al cărui nucleu plecase de la un alt cotidian, „Prahova”, a pornit cu entuziasm un nou proiect. Îi puteţi recunoaşte în fotografia de grup făcută la evenimentul din 2006, prilejuit de lansarea cotidianului Gazeta de Prahova, pe Maria Bogdan, Luminiţa Năstasă, Aurelian Petre (Toto), Octav Preda, Andrei Tudor, Marian Nistorescu, Graziela Chiţu, Ana Maria Maxim, Daniel Dimache, Alina Catrinescu, Dragoş Trestioreanu şi, separat, Mihai Ciobanu şi Iulian Maxim.chef-lansare-ziar-063

 

Cu timpul, ziarul tipărit a trecut în varianta online, formă în care se prezintă şi acum cititorilor. O parte dintre cei de atunci lucrăm şi în prezent la Gazetă (gazetaph.ro), ne puteţi regăsi semnăturile, citind materialele. Au venit şi alţi colegi alături, iar din echipa de acum un deceniu, iar foşti colegi lucrează încă în presă ori s-au orientat spre alte zone de activitate.

Nu putem să încheiem acest material, fără să amintim că istoria modernă, să-i zicem, a Gazetei a început mai înainte de momentul prezentat,  în formula Gazeta Prahovei, a lui Vali Lazăr, de la care am preluat managementul ziarului. Din echipa acestuia pot aminti câteva nume care au făcut în continuare carieră în presă, Sebi Ignat, Daciana Ilie şi alături de aceştia s-au aflat şi alţii de la care îmi cer scuze că nu i-am menţionat.