10 la bacalaureat pentru Eva-Antonia Nedelcu, șefa de promoție a Colegiului Naţional Militar „Dimitrie Cantemir” Breaza

Daniel Dimache -

10 la bacalaureat pentru Eva-Antonia Nedelcu, șefa de promoție a Colegiului Naţional Militar „Dimitrie Cantemir” Breaza
Titlul de șef de promoție revine absolventei Eva-Antonia Nedelcu, cea care a obținut media 1️⃣0️⃣ la examenul național de Bacalaureat
Eva-Antonia Nedelcu este a opta fată din istoria instituției care se mândrește cu titlul de șef de promoție.
S-a ghidat întotdeauna după deviza „Țintește sus, FII CEL MAI BUN”!
Palmaresul Evei este cu adevărat impresionant, după ce a dovedit că este cea mai bună din promoția 2018-2022, cu media 9,96.
A terminat cu media 9,95, media pe cei patru ani de colegiu, și a obținut media 10.00 la examenul național de Bacalaureat.
 
Ambițioasă, dornică să se autodepășească și cu o energie debordantă, Eva a muncit enorm ca visul ei să devină realitate:
„Din clipa în care am pășit în colegiu mi-am propus și, totodată, mi-am promis ca, la finalul celor patru ani petrecuți în cuibul șoimilor cantemiriști, numele meu să rămână încrustat pe placa de marmură, așezată la loc de cinste, alături de numele celorlalți absolvenți, șefi de promoție, care, prin rezultatele lor, au marcat istoria colegiului.”
 
A înțeles încă de la o vârstă fragedă faptul că pe de o parte cariera militară implică multe sacrificii, ieșirea din zona de confort și că într-o competiție acerbă e nevoie să depui eforturi pentru a ajunge în vârf.
A avut gradul onorific de elev plutonier adjutant, cel mai mare grad pe care îl poate avea un elev de liceu militar, și a deținut funcția de înlocuitor al comandantului de colegiu, care i-a adus recunoaștere, dar și foarte multe responsabilități.
S-a implicat în foarte multe activități, a participat la olimpiade și concursuri, la proiecte internaționale și a dus la îndeplinire sarcinile primite, devenind model pentru colegii mai mici, atât pentru comportamentul exemplar, dar și pentru performanțele înregistrate.
A fost distinsă cu Premiul I în toți cei patru ani de colegiu, urmare a rezultatelor deosebite obținute, care au fost certificate de notele obținute la examenul maturității: 10 la Limba și literatura română, 10 la Matematică și 10 la Fizică.
Acum, se pregătește să pășească într-o nouă etapă, cea a studenției, după concursul de admitere prin repartiție în instituțiile militare de învățământ superior.
Pleacă la drum cu educația primită, experiențele acumulate și amintirile care i-au marcat adolescența cazonă.
Le este recunoscătoare părinților pentru sprijinul acordat și le mulțumește profesorilor, dirigintei și cadrelor militare care i-au șlefuit caracterul și au îndrumat-o pe parcursul celor patru ani de colegiu, și, nu în ultimul rând, colegilor și elevilor gradați care i-au fost alături permanent.
 
Ne-a asigurat că va tinde mereu spre trepte înalte ale performanței:
„Eu și părinții mei avem filozofia de a nu atinge niciodată perfecțiunea, însă de a ne îndrepta cât mai mult spre aceasta, astfel, media 10 nu reprezintă o limită în evoluția mea, deoarece voi tinde mereu spre trepte mai înalte ale performanței”, a încheiat șefa promoției Eva-Antonia Nedelcu.”
 
Felicitări, Eva, și mult succes în etapa următoare și în viață!👏🔝
Ne mândrim cu tine!
xxx
Șeful de promoție se stabilește după susținerea examenului de Bacalaureat, în funcție de media obținută la acest examen și media generală din cei patru ani de liceu.
📷Nicolae Milea