10 milioane de lei pentru încălzirea ploieștenilor- fonduri de la Consiliul Județean Prahova

Daniel Dimache -

10 milioane de lei pentru încălzirea ploieștenilor- fonduri de la Consiliul Județean Prahova

Municipiul Ploieşti primeşte de la Consiliul Judeţean Prahova 10 milioane de lei (100 miliarde lei vechi) pentru subvenţionarea preţului gigacaloriei în sezonul rece care va începe, conform unei înţelegeri dintre cele două administraţii şi Veolia Energie, în luna aprilie 2019, atunci când a fost ajustat tariful gigacaloriei pentru Ploieşti, soluţionându-se o situaţie de criză în care s-a aflat operatorul de termoficare din municipiu.

Bogdan Toader, preşedinte CJ Prahova:

„Am promis, mă țin de cuvânt! Pentru a veni în ajutorul ploieștenilor racordați la sistemul centralizat de încălzire, am propus consilierilor județeni aprobarea alocării a 10 milioane de lei pentru subvenționarea prețului gigacaloriei în municipiul Ploiești, în sezonul de iarnă.

Promisiunea pe care am făcut-o în luna aprilie a acestui an se concretizează, astfel, și voi susține ca, anual, să alocăm din bugetul județului fonduri pentru încălzirea locuințelor ploieștenilor.”

Ajutorul pe care l-am asigurat Primăriei Ploiești în acest an nu se rezumă doar la contribuția pentru subvenționarea tarifului gigacaloriei. Alte patru milioane de lei au fost acordate municipalității ploieștene pentru un alt subiect sensibil – începerea lucrărilor la clădirea în care va funcționa laboratorul de radioterapie al Spitalului Municipal Ploiești. Un alt blocaj la nivel municipal care s-a rezolvat cu sprijinul Consiliului Județean!

Astfel, cu suma totală de 14 milioane de lei, Ploieștiul a primit în acest an cele mai mari fonduri alocate vreodată de Consiliul Județean!