Gazeta de Prahova

1000 de persoane evacuate într-un incendiu la AFI Ploieşti

Știri

Daniel Dimache

Mall-ul AFI Palace din Ploiești a fost evacuat în a doua zi de Crăciun din cauza unui incendiu. Mall-ul a fost evacuat preventiv până la sosirea echipajelor de pompier. Au fost evacuate peste 1.000 de persoane deoarece se pare că a pătruns fum pe o gura de ventilație.

Incendiul a izbucnit, în jurul orei 14.30, într-o zonă exterioară, unde erau depozitaţi europaleti, a precizat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova. Focul a ars în aer liber, fără pericol de propagare, localizat. Pompierii au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă și o ambulanţă Smurd. La ora 15.00 focul era lichidat. Urmare a incendiului au ars 40 mp izolație exterioară din polistiren și 20 europaleţi. Nu s-au înregistrat victime.

Incendiul de la AFI Ploieşti a izbucnit cel mai probabil din cauza fumatului în locuri nepermise sau neprotejate corespunzător faţă de materiale combustibile, a mai informat ISU Prahova.

Citeste mai departe

Imagini de la recuperarea cu suport aero realizata astazi pe Valea Albă, de catre salvamontistii prahoveni si elicopterul pus la dispozitie de catre Inspectoratul General pentru Aviatie si Departamentul pentru Situatii de Urgenta.Din pacate, astazi a fost situatia in care cel mai negru gand al salvamontistilor cand merg sa recupereze un decedat, devine realitate , cel in care trupul gasit sa nu fie al persoanei cautate, ci al unei alte persoane neanutate ca disparuta, cum s-a intamplat si acum, ca in multe alte situatii. Actele gasite asupra victimei ne confirma ca aceasta nu este persoana anuntata ca disparuta acum 2 saptamani, fiind vorba de o persoana cu un al nume, domiciliata in Giurgiu. Continua cautarile, continua consumul de resurse umane si materiale, continua expunerea la risc, dar , noi nu putem spune "NU", noi nu putem spune "NU se poate" !

Publicată de Salvamont Romania - Dispeceratul National Salvamont pe Duminică, 17 martie 2019
Fără categorie
Statistici T5
Inline
Inline