11 infectări cu noul coronavirus, depistate în judeţul Prahova, în ultimele 24 de ore – 22 iunie

Daniel Dimache -

11 infectări cu noul coronavirus, depistate în judeţul Prahova, în ultimele 24 de ore – 22 iunie

La nivelul județului Prahova, în data de 22 iunie 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 1773 de personae aflate în izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore au ieșit de sub această măsură 87 persoane și au intrat alte 233. În carantină instituționalizată se află 19 cetățeni.

 

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, au fost confirmate cu noul coronavirus 235 de persoane, dintre acestea opt au decedat, iar 105 au fost declarate vindicate și externate

Dintre pacienții confirmați cu COVID-19, șapte sunt internați la secțiile de Terapie Intensivă.

 

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța public și alte misiuni impuse de contextul actual.

Astfel, pe parcursul zilei de 21 iunie 2020, în cadrul acțiunilor punctuale, au fost verificate 32 de societăți comerciale. Au fost legitimate 447 de personae și oprite în traffic 318 autoturisme. De asemenea, au fost effectuate verificări la 1627 de personae dintre cele care se aflau în izolare la domiciliu.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 54 de sancțiuni, în valoare de 40.800 lei.

 

Documentele oficiale emise la nivel național în contextual pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secțiunea Hotărâri și legislație.  Amintim că o altă pagină web ce cuprinde informații de interes în material prevenirii răspândirii noului coronavirus este www.cnscbt.ro. (Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică).

Cetățenii sunt sfătuiți să se informeze doar din surse oficiale, dar și să apeleze pentru recomandări sau alte informații la TELVERDE – 0800.800.358.

 

INSTITUȚIA PREFECTULUI – JUDEȚUL PRAHOVA

22 IUNIE 2020