120 noi cazuri Covid şi 3 decese în ultima zi – 27 iulie. Focare la două societăţi comerciale

Daniel Dimache -

120 noi cazuri Covid şi 3 decese în ultima zi – 27 iulie. Focare la două societăţi comerciale

Până la această dată, de la începutul epidemiei, la nivelul județului Prahova, au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV 2 un număr de 1631 de persoane. Dintre acestea 211 au fost declarate vindicate și externate, iar 71 au decedat. Ultimele decese asociate COVID-19 au fost înregistrate în rândul a trei persoane (două de sex feminine și una de sex masculin), cu vârste între 34 și 78 de ani. Toate prezentau comorbidități.

Totodată, conform informațiilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Prahova, au mai fost depistate focare la două societăți comerciale de pe raza județului. La una dintre ele, 36 de angajați au fost confirmați cu SARS-CoV-2, iar la alta 25. În ambele cazuri s-a dispus testarea întregului personal angajat, reorganizarea activității și realizarea dezinfecției generale.

Conform datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Prahova, în spitalele din județ, unde sunt tratați bolnavi COVID-19, în secțiile de Terapie Intensivă, sunt internați-24 pacienți, dintre care 18 sunt ventilați.

 

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța public și alte misiuni impuse de contextul actual.

Au fost effectuate verificări la 297 persoane dintre cele care aveau recomandare de izolare la domiciliu. Au fost legitimate alte 182 de persoane, 116 auto au fost oprite în traffic în vederea controalelor specific contextului și 111 societăți comerciale au fost, de asemenea, verificate.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 64 sancțiuni (45 în baza Legii 61/1991 în context Covid-19, trei pentru fapte de natura economic în context COVID, 16 în baza Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19).

Valoarea totală a amenzilor a fost de 24460 lei.

 

Documentele oficiale emise la nivel național în contextual pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secțiunea ”Hotărâri și legislație”. Amintim că o altă pagină web, ce cuprinde informații de interes în material prevenirii răspândirii noului coronavirus, este www.cnscbt.ro. (Centrul Național de Supraveghere și Control al BolilorTransmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică).

Cetățenii sunt sfătuiți să se informeze doar din surse oficiale, dar și să apeleze pentru recomandări sau alte informații la TELVERDE – 0800.800.358.

 Instituția Prefectului – Județul Prahova

27 iulie 2020