14 deţinuţi de la Penitenciarul Ploieşti – program artistic în Capitală

Redactia -

14 deţinuţi de la Penitenciarul Ploieşti – program artistic în Capitală

 Sâmbătă, 13 decembrie 2014,  grupul vocal “Brâul muntenesc”, alcătuit din 14 persoane private de libertate din Penitenciarul Ploieşti, va  susţine  un  program artistic în cadrul evenimentului organizat de Muzeul Satului “Dimitrie Gusti” Bucureşti  “Datini si obiceiuri de Crăciun – Florile dalbe”.

Grupul vocal bărbătesc din cadrul Penitenciarului Ploieşti este condus de doamna profesoară Ianculescu Angelica, în calitate de dirijor voluntar.

Participarea deținuților la activități culturale contribuie din plin la realizarea și conturarea profilurilor personalităţilor individuale, la dezvoltarea încrederii în forţele proprii şi dobândirea satisfacţiei personale, precum și la menținerea unei stări de spirit pozitive. 

Lipsa celor dragi, a familiei este acut resimţită de persoanele private de libertate, motiv pentru care, efortul personalului specializat de la nivelul Penitenciarului Ploiești este de a readuce speranţa, prin derularea unor activități  de  promovare a tradiţiilor româneşti şi a obiceiurilor de iarnă, atât în interiorul penitenciarului cât și în comunitate.

             În cadrul unor astfel de activități sunt promovate valorile culturale, atitudinile sociale dezirabile și schimbarea percepției sociale asupra persoanelor condamnate, iar colaborarea dintre penitenciar și instituții ale comunității locale crește șansele reinserției postdetenție.