16 localităţi afectate de ploaia torenţială

Redactia -

16 localităţi afectate de ploaia torenţială

Informare ISU Prahova

În urma fenomenelor meteorologice periculoase produse în zona de competenţă a inspectoratului, pompierii prahoveni au intervenit marți seară și miercuri dimineață cu motopompe pentru evacuarea apei din 16 locații, respectiv Ploieşti, Ariceştii Rahtivani, Bărcăneşti, Berceni, Blejoi, Dumbrăveşti, Măgurele, Măneciu, Băicoi, Boldeşti, Urlaţi, Vălenii de Munte, Plopeni, Podenii Noi, Valea Călugărească, Vărbilău, acestea fiind inundate în urma ploii torențiale din ultimele ore.
Ploaia a cauzat probleme pe mai multe străzi din Ploiești, 2 locuințe și mai multe gospodării fiind inundate.

De asemenea, alte trei locuințe, dar și cinci gospodării din orașul Urlați au fost inundate din cauza precipitațiilor abundente.

Pompierii intervin cu motopompe în orașul Boldești-Scăeni și în comuna Bărcănești pentru evacuarea apei din două curți.

O altă intervenție a avut loc în comuna Păulești, pentru degajarea unui pom căzut pe carosabil.
Totodată pompierii au intervenit pentru a evacua apa de pe partea carosabilă din localitatea Plopeni.

Pe DN 1B, în dreptul comunei Tomşani, sat Loloiasca, pe o distanță de aproximativ 1,5 km s-a circulat îngreunat din cauza apei de pe carosabil, într-un strat de 5-10 cm. În zonă nu s-au înregistrat evenimente rutiere.

172 pompieri militari cu 94 mijloace au intervenit pentru a evacua apa din 8 locuințe inundate (1 Dumbrăveşti, 3 Ploieşti, 1 Băicoi, 1 Urlaţi, 1 Podenii Noi), 25 gospodării/ grădini inundate (2 Ploieşti, 1 Ariceştii Rahtivani, 1 Bărcăneşti, 1 Berceni, 2 Blejoi, 1 Măgurele, 1 Măneciu, 2 Boldeşti-Scăieni, 6 Urlaţi, 2 Vălenii de Munte, 2 Podenii Noi, 1 Valea Călugărească, 3 Vărbilău) și un beci in localitatea Podenii Noi.

În acest moment se intervine pentru înlăturarea efectelor negative ale inundațiilor în localitățile Berceni – sat Corlătești, Tomșani – sat Loloiasca, Valea Călugărească, Bărcănești, Bucov, Cornu, orașul Vălenii de Munte și municipiul Ploiești.

Pe cursul inferior al râului Teleajen, în localitățile Balta Doamnei și Râfov – satul Sicrita se monitorizează în permanență nivelul cotelor râului, care a depășit pe alocuri Cota de pericol.

Pompierii rămân la datorie, pentru limitarea și înlăturarea potențialelor efecte ale fenomenelor periculoase, monitorizarea situației din zonele vizate precum și evoluția acesteia.