17 noi cazuri şi un deces – bilanţul oficial al Covid pe ultimele 24 de ore, în Prahova

Daniel Dimache -

17 noi cazuri şi un deces – bilanţul oficial al Covid pe ultimele 24 de ore, în Prahova

La nivelul județului Prahova, în data de 29 iunie 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 1466 de personae aflate în izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore au ieșit de sub această măsură 116 persoane și au intrat alte 104. În carantină instituționalizată se mai află 21 de cetățeni.

 

De la începutul epidemiei şi până în prezent, la nivelul județului Prahova, 382 de persoane au fos tconfirmate cu noul coronavirus, dintre care 12 au decedat, iar 108 au fost declarate vindecate și externate. În ultimele 24 de ore, au fost depistate 17 noi cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2 şi a avut loc un deces la un pacient infectat.

Însecțiile de Terapie Intensivă din județ, destinate îngrijirii bolnavilor infectați cu virusul SARS-CoV-2, sunt internați 13 pacienți (11 sunt ventilați mecanic).

 

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța public și alte misiuni impuse de contextul actual.

Astfel, pe parcursul zilei de 28 iunie 2020, în cadrul acțiunilo rpunctuale, au fost verificate 72 de societăți comerciale. Au fost legitimate 140 de personae și oprite în traffic 109 de autoturisme. De asemenea, au fost effectuate verificări la 1299 de personae dintre cele care se aflau în izolare la domiciliu.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 69 de sancțiuni, în valoare de 28.900 lei.

 

Documentele oficiale emise la nivel național în contextual pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secțiunea Hotărâri și legislație.  Amintim că o altă pagină web ce cuprinde informații de interes în material prevenirii răspândirii noului coronavirus este www.cnscbt.ro. (Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică).

Cetățenii sunt sfătuiți să se informeze doar din surse oficiale, dar și să apeleze pentru recomandări sau alte informații la TELVERDE – 0800.800.358.

 

INSTITUȚIA PREFECTULUI – JUDEȚUL PRAHOVA

29 IUNIE 2020