18 tone de pepeni confiscate de la un comerciant de pe DN1B

Mihai Ciobanu -

18 tone de pepeni confiscate de la un comerciant de pe DN1B

Aproape 600 de polițiști prahoveni au acționat în acest sfârșit de săptămână în vederea prevenirii și combaterii faptelor antisociale și a cauzelor generatoare de accidente rutiere, aplicând sancțiuni contravenționale în cuantum de peste 620.000 de lei și indisponibilizând bunuri în valoare de aproximativ 67.500 de lei.

Polițiștii din structurile Inspectoratului Județean de Poliție Prahova au desfășurat, în intervalul 17 – 19 iulie a.c., 73 de acțiuni punctuale, la nivelul întregului județ, pentru prevenirea și combaterea fenomenului infracțional, în special în domeniul unităților de alimentație publică, unităților recreative și în centrele comerciale agro-alimentare, dar și pe principalele artere rutiere.

În această perioadă au fost efectuate 155 de controale, la diferite categorii de agenți economici, ocazie cu care au fost verificate și 162 de societăți comerciale.Pentru diferitele abateri de la normele financiar-fiscale, de circulație rutieră, de ordine și liniște publică ș.a. constatate, polițiștii au aplicat 1.242 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 620.000 de lei. De asemenea, în urma activităților desfășurate au fost constatate 14 infracțiuni, dintre care trei economico-financiare, șapte de natură judiciară și patru contra siguranței circulației pe drumurile publice.

Totodată, au fost indisponibilizate și confiscate bunuri și bani în valoare totală de aproximativ 100.000 de lei

 

Exemplu:

 

La data de 19 iunie a.c., polițiști de investigare a criminalității economice au efectuat verificări cu privire la modul de respectare a normelor legale care reglementează comerțul stradal, la standurile a patru persoane fizice autorizate, amplasate pe D.N. 1 B, pe raza comunei Loloiasca.

Întrucât cu privire la realitatea și conformitatea documentelor de proveniență a mărfii, prezentate de persoanele responsabile, existau suspiciuni, polițiștii au dispus indisponibilizarea cantității totale de 18.300 de kg de pepene verde, în valoare de 18.300 de lei, în cauză fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.