1913. Al Doilea Război Balcanic și Pacea de la București –expoziţie temporară la Palatul Culturii din Ploieşti

Redactia -

1913. Al Doilea Război Balcanic și Pacea de la București –expoziţie temporară la  Palatul Culturii din Ploieşti

În perioada 14 noiembrie-20 decembrie 2013, Sala Coloanelor a Palatului Culturii din Ploiești va găzdui expoziția temporară 1913. Al Doilea Război Balcanic și Pacea de la București, organizată de Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova în colaborare cu Muzeul Național de Istorie a României.

Expoziția dorește să aducă în atenţia publicului un episod mai puțin cunoscut din istoria contemporană a României, acela al campaniei millitare de pe teritoriul Bulgariei din anul 1913, campanie încheiată cu Pacea de la București, un eveniment în care România a jucat un rol de maximă importanță în geopolitica Balcanilor.

În cadrul expoziției vizitatorii pot întâlni piese interesante din patrimoniul Muzeului Național de Istorie a Românie din București, precum chipiul ce a aparținut generalului Alexandru Averescu-șef al Statului Major, General al Armatei Române din 1913, o carte poștală cu semnăturile participanților la Conferința de Pace de la București, o fotografie cu autograf a Reginei Maria, medalii, decoraţii, armament şi alte exponate care merită toată atenţia vizitatorilor.