2 dispozitive de care ai nevoie pentru amenajarea grădinii tale – Criterii de selecție

Vlad Preda -

2 dispozitive de care ai nevoie pentru amenajarea grădinii tale – Criterii de selecție

Te-ai mutat recent la casă și intenționezi să aloci timp amenajării curții exterioare? Vrei ca zonele din afara locuinței să arate bine și să fie îngrijite corespunzător, în scurt timp și cu efort minim depus?

Atunci ai nevoie de cel puțin două dispozitive eficiente, care să te ajute să îți pui planul în aplicare. Cea mai bună drujbă de pe scule-austria.ro și cea mai performantă motocoasă te vor ajuta să amenajezi corespunzător zona acoperită de gazon, aflată în exteriorul proprietății tale.

Iată cum poți alege dispozitivele potrivite și în ce condiții le poți folosi, pentru a beneficia de rezultate garantate.

Funcțiile unei drujbe performante
Atunci când alegi drujba potrivită pentru aplicațiile convenționale sau pentru cele profesionale, trebuie să îți îndrepți atenția către un dispozitiv de greutate redusă, care poate fi manevrat cu ușurință. Cele prevăzute cu lame de minimum 30 cm pot fi folosite ușor, indiferent de specificul aplicațiilor pentru care le utilizezi.

Dacă te orientezi către categoria dispozitivelor ce operează pe bază de combustibil, îți recomandăm să alegi o drujbă pe benzină, cu ciclu de funcționare în doi timpi.

❖ Una cu un motor de putere 1.5 CP este suficientă pentru desfășurarea activităților de defrișare, necesare în gospodărie.
❖ Poți opta pentru o drujbă cu capacitate cilindrică de 25.4 cmc, cu sistem de aprindere electronic și cu pornire manuală.
❖ Dispozitivele disponibile în această categorie operează prin alimentarea cu benzină fără plumb. Este indicat să alegi o drujbă prevăzută cu un rezervor de benzină de capacitate minimă de 0.23 litri.
❖ Una cu un rezervor de ulei de cel puțin 0.16 litri capacitate va fi eficientă în cazul aplicațiilor convenționale, pe care le vei desfășura în gospodărie.

Dacă preferi o drujbă electrică, este recomandat să alegi una cu putere minimă de 2200 W. Aceasta va fi suficient de puternică și utilă pentru tăierea copacilor din curte, pentru secționarea buștenilor sau a diverselor piese din lemn de care ai nevoie.

❖ Îți recomandăm să alegi o drujbă electrică cu viteză de mers în gol de 810 m / min.
❖ Un dispozitiv cu o lamă de ghidare de minimum 400 mm și cu un nivel de zgomot în gol de 86.2 db (A) va fi util în cazul aplicațiilor convenționale din gospodărie.
❖ Alege o drujbă a cărei greutate brută să nu depășească 5-6 kg, pentru a o putea manevra cu ușurință.
❖ În plus, un dispozitiv ce asigură un nivel de vibrații de 5-6 m/s2 este unul eficient în cazul aplicațiilor standard.

Cum să alegi mașina potrivită de tuns iarba
Atunci când stai la casă, suprafețele acoperite de gazon necesită îngrijire corespunzătoare. Pentru aceasta, ai nevoie de o mașină de tuns iarba performantă, ușor de transportat și de manevrat, în diverse situații.

Iată câteva funcții importante pe care dispozitivul ales trebuie să le îndeplinească:

❖ Pentru obținerea unor rezultate eficiente în cazul aplicațiilor convenționale, ai nevoie de o motocoasă echipată cu un motor în 2 timpi.
❖ Una de 5 cai putere și cu 8000 r/m va asigura rezultate bune în cazul acestor activități.
❖ Își recomandăm să îți îndrepți atenția către un dispozitiv cu design ergonomic, care să fie de greutate redusă, pentru a-l utiliza ușor, în orice situație. Cele din gama convențională sau semi-profesională, cu design compact, sunt ideale pentru aplicațiile standard de grădinărit.
❖ Este indicat să optezi pentru o motocoasă ce poate îndeplini mai multe roluri, precum tăierea ierbii din zonele verzi, curățarea peluzelor de pe lângă casă, cosirea fânețelor de pe proprietatea personală și defrișarea buruienilor din curte.
❖ O motocoasă cu un motor de 3800 W putere va asigura eficiența necesară în cazul acestor activități. Alege un dispozitiv cu 8000 rotații/minut pentru performanță sporită și cu un rezervor de capacitate minimă de 1.2 litri.
Prin urmare, orice gospodar are nevoie de o drujbă pe benzină sau de una electrică și de o motocoasă performantă, pentru a amenaja corespunzător spațiile aflate în exteriorul proprietății sale. Mizează pe un raport bun preț – calitate în cazul dispozitivelor achiziționate. În plus, urmează sfaturile utile oferite în acest articol pentru a face alegerea corectă, rapid și ușor.